Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo ontzettend veel geld kost één band van een Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck is wat duurder gebleken dan Elon Musk ons tijdens de onthulling in 2019 beloofde. Maar hoe zit het eigenlijk met simpele onderdelen van deze elektrische auto?

De belofte was dat de futuristische pick-up voor zo’n 39.900 dollar op de markt zou verschijnen. Nu blijkt dat je zelfs voor de goedkoopste Tesla Cybertruck-variant bijna 61.000 dollar (omgerekend zo’n 55.700 euro) moet neertellen.

Prijzen van onderdelen gelekt

Het was dan ook niet zo slim van Elon Musk om hoge verwachtingen te scheppen, alvorens het productiemodel van de EV klaar was. Zo kon de topman meer beloftes over onder meer de actieradius en het trekgewicht van de Tesla Cybertruck niet waarmaken.

Tesla Cybertruck ruitenwisser panelen onderdelen kosten banden Elon Musk
(Afbeelding: Tesla)

Hoewel de hoger uitgevallen prijs een tegenvallertje is, is het nog altijd niet extreem veel geld voor een elektrische auto van dit formaat. Dat betekent echter niet dat de onderdelen goedkoop zijn, zo blijkt. Een lid van de Cybertruck Ownersclub scrolde door de onderdelencatalogus en tot zijn verbazing zag hij daar prijzen bij staan. Inmiddels zijn deze tarieven niet meer zichtbaar. Gelukkig deelde de Tesla-fanaat deze online.

Dure banden van de Tesla Cybertruck

Daardoor kunnen wij je nu vertellen dat je absoluut geen lekke band wil krijgen met de excentrieke creatie van Elon Musk. Voor de Goodyear Territory RT-banden rekent de Amerikaanse autofabrikant 470 dollar… per stuk! Voor een set van vier komt dat neer op omgerekend 1.718 euro. Probeer die banden dus heel te houden.

Hetzelfde geldt voor de voorruit. De immense glasplaat blijkt niet goedkoop. Omgerekend naar euro’s ben je voor een nieuwe voorruit eveneens ruim 1.700 euro kwijt.

Grootste ruitenwisser ooit op EV van Elon Musk

Over zo’n enorme ruit, beweegt een enorme ruitenwisser. Met een lengte van zo’n 127 centimeter is de ruitenwisser op de Tesla Cybertruck is zelfs de grootste ooit geleverd op een productieauto. Wil je het wisserblad vervangen, dan kost je dat 75 dollar (69 euro). Voor de complete armconstructie betaal je maar liefst 165 dollar (150 euro).

De Tesla Cybertruck komt wél naar Nederland en dat zit zo

Het kan overigens nog duurder. Zo kost de motor van de stuurbekrachting omgerekend meer dan 3.000 euro. Gelukkig gaat die niet snel kapot. Hetzelfde zou moeten gelden voor de zijruiten, waar je (afhankelijk van de grootte) 183, 206 of 238 euro voor moet dokken. Helaas bleken deze ruitjes tijdens de onthulling ruim vier jaar geleden minder sterk dan gedacht. Een tikkeltje gênant voor Elon Musk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.