Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Prequel-serie John Wick komt vroeger uit dan je denkt

Ook al is John Wick 4 nog maar net in de bioscoop verschenen, onze cinematografische smaakpapillen kunnen niet wachten om meer van het verhaal te proeven. Gelukkig duurt het niet lang alvorens de prequel-serie The Continental op de buis komt.

De recentste film over de huurmoordenaar is meteen ook de meest succesvolle. Nog nooit bracht een voorganger in het openingsweekend zoveel geld in het laatje als John Wick 4. Maar op een nieuw hoofdstuk zal het nog meer dan even wachten zijn.

Tot het creatieve brein en de regisseur van de franchise, David Stahelski, zich opnieuw klaar voelt een volbloed film op te nemen, zullen we het met de spin-offs moeten doen. Maar slecht nieuws hoeft dat niet te zijn.

Prequel-serie John Wick komt in september 2023 uit

Een van de meest boeiende personages en locaties in het John Wick-universum krijgt namelijk een hoogsteigen mini-serie. In The Continental zullen we het oorsprongsverhaal en de innerlijke werking ontdekken van het exclusieve Continental Hotel, het neutrale toevluchtsoord voor huurmoordenaars in de films.

john wick, the continental
Winston Scott, maar dan de jonge versie, staat centraal in de prequel-serie (Afbeelding: Lionsgate)

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hotelmanager, een jonge Winston Scott, gespeeld door Colin Woodell en vertolkt door Ian McShane in de filmfranchise. Verder verleent ook Mel Gibson zijn iconische kop aan de serie als nieuw hoofdpersonage Cormac. Gedurende de hele serie volgen de kijkers Winston door de onderwereld van het New York van de jaren ’70, waar hij het opneemt tegen demonen uit zijn verleden terwijl hij probeert de controle te krijgen over het iconische hotel – een hotel dat dient als ontmoetingsplaats voor ‘s werelds gevaarlijkste criminelen.

Amazon Prime Video

Ondanks een sterke cast en interessant plot, moeten we de verwachtingen helaas ook een heel klein beetje temperen. The Continental zal slechts drie afleveringen in totaal omvatten van elk 90 minuten. Over een eventueel vervolg is nog niets bekend, dus zou het zou maar kunnen dat de John Wick-prequel het bij slechts één seizoen houdt. De serie verschijnt in september van 2023 bij ons op Amazon Prime Video, dat de internationale rechten in handen heeft.

Check ook Ballerina, de spin-off waarin de Cubaans-Spaanse schone Ana de Armas tot vrouwelijke John Wick wordt opgeleid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.