Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De post-workout shake die Dwayne Johnson 10 minuten erna drinkt

Altijd al benieuwd geweest naar wat Dwayne Johnson moet eten om het beest te blijven dat hij is? Nou, zijn complete dieet wil je echt niet naar binnen werken. Maar dit recept van zijn monsterlijke post-workout shake is interessant.

Dwayne Johnson is altijd in volle training en dat is geen overbodige luxe met rollen als Black Adam, een DC-superheldenfilm waar ook deze Nederlandse acteur een rol in speelt. Met een fysiek als The Rock moet er elke dag getraind én goed gegeten worden, en dat laatste zit met deze post-workout shake’ wel goed.

De post-workout shake’ van Dwayne Johnson

De onderstaande post-workout shake drinkt The Rock ongeveer 10 minuten na zijn training. Waarom zo snel? “Dat is het kritieke moment waarop je spieren deze voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen, nadat je de spieren hebt losgemaakt van je training”, laat hij op Instagram weten.

Ingrediënten

Staat genoteerd, maar eerst de ingrediënten inslaan. Dan gewoon mixen.

  • 65-70 gram eiwitpoeder
  • 35 gram koolhydraten poeder
  • 1 appel
  • 1 scoop elektrolyten
  • Creatine
  • Water
  • IJs

Disclaimer: een spierbundel als The Rock zal genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen waarschijnlijk belangrijker vinden dan dat het eten ook echt lekker is, dus we durven je niet te vertellen of het de lekkerste eiwitshake ooit is. Dat de shake genoeg voedingsstoffen bevat, is wel een ding wat zeker is.

De shake is natuurlijk niet het enige dat The Rock na het sporten naar binnen werkt om zijn lichaam te laten herstellen van een training. Zo laat hij in dezelfde Instagram-post weten dat hij een uur na deze maaltijd nog zijn post workout meal eet: een bord vol kip, rijst en groente. “Boring, but it gets the job done”, zegt hij er zelf over.

Trainen The Rock

Als jij net zo sterk wil worden als The Rock, check dan hier de workout die Dwayne Johnson doet voor zijn benen. Ook vertellen we je meer over zijn bizarre workout-regime en de vier oefeningen waarmee hij zich klaarstoomde voor de film Hobbs & Shaw. En vergeet die post-workout shake niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.