Sander van den Berg
Sander van den Berg Gezondheid 13 jul 2019

Met deze 4 oefeningen beukt The Rock zich klaar voor zijn nieuwe film

Dat Dwayne Johnson a.k.a. The Rock een beestachtig fysiek heeft is niets nieuws. Maar de beste man is al zo lang een top conditie, dat je bijna gaat denken dat hij zo geboren is. Nu hopen wij dat niet: zowel voor zijn moeder als voor onze eigen sportieve aspiraties. Gelukkig is Dwayne de naarste niet en deelt hij maar al te graag zijn slopende gym-regime.

Beuken voor Hobbs & Shaw

Vanaf 1 augustus draait Hobbs & Shaw in de bioscopen: deze film geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en draait volledig om The Rock en Jason Statham. Ook geen misselijke vent overigens. Maar we richten ons nu even op het beest uit Samoa, waar de film zich ook voor een deel zal afspelen.

De opnames voor de film zijn natuurlijk al lang en breed voorbij, maar dat is geen reden voor Dwayne om niet zijn schema te delen. Of in ieder geval een deel van zijn schema, bestaande uit vier oefeningen waarmee hij zichzelf helemaal klaar stoomde voor de blockbuster. Het meest indrukwekkende? Hij maakte er een gigantische, bombastische giant set.

Trainen als The Rock: trainen met giant setjes

Een giant set zegt u? Zeker. Hierbij ram je er vier (!) oefeningen achter elkaar doorheen. Nu is dat al moeilijk zat, maar Dwayne doet het dan ook nog eens een keer (of vier) met bepaald geen misselijke oefeningen. Hoe dat eruit ziet laat ‘ie je zien in onderstaand Instagram-bericht.

@therock on Instagram: “My goal with @HobbsAndShaw was to create a new, cool, bad ass, fun and exciting franchise for the global audience. And in order to do that…”

3.4m Likes, 23.4k Comments – @therock on Instagram: “My goal with @HobbsAndShaw was to create a new, cool, bad ass, fun and exciting franchise for the…”

Mocht jij na het zien van deze schokkende beelden jezelf afvragen wat je in hemelsnaam al die tijd in de gym uit hebt gevoerd, dan snappen we dat. Hadden wij ook. Maar dit gaat voorbij trainen. Hier is nog niet eens een naam voor. Dit is Rock’en.

Maar goed, kunnen we alleen maar van leren. En dat leren, dat wordt weer iets makkelijker gemaakt door de sympathieke bazen van @muscleandmotion. Zij geven in dezelfde videobeelden precies aan welke spieren er worden aangepakt. Handig, want dan weet je beter waar er op gefocust dient te worden. En dat een juiste focus van belang is lieten we al eerder aan je weten.

@therock on Instagram: “My friends over at @muscleandmotion created a musculature & fiber breakdown of all my movements. It’s a cool visual for you to see and now…”

2.3m Likes, 12.4k Comments – @therock on Instagram: “My friends over at @muscleandmotion created a musculature & fiber breakdown of all my movements….”

De focus licht dus vooral op de borst en rug, maar omdat de oefeningen al bizar zwaar van zichzelf zijn én dit ook nog eens wordt versterkt door ze achter elkaar uit te voren, worden de armen ook een kopje groter gemaakt. Het complete lichaam mag er dan ook aan geloven en daarmee bouwt Dwayne Johnson – waar mogelijk – een nog indrukwekkender fysiek op.

Voor de liefhebber hebben we overigens het benen-schema van The Rock klaarstaan: check deze hier. Zo heb je alles in handen om in de buurt te komen van Dwayne’s ongeëvenaarde lichaam. Succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 4 oefeningen beukt The Rock zich klaar voor zijn nieuwe film
Sluiten