Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche dropt nieuw horloge en je krijgt er een 911-oldtimer bij

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Porsche design stuurt het twee bijzondere objecten aan op een veiling van Sotheby’s. Het gaat om een nieuw horloge waarbij je een gerestaureerde Porsche 911 S 2.4 Targa uit 1972 op de koop toe krijgt.

Het unieke uurwerk is speciaal ontwikkeld voor de veiling, en het is dus niet het echte klassieke horloge (de Chronograph 1). Het is een limited edition, gebaseerd op het 50 jaar oude sieraad.

Horloge met design van een klassieke Porsche

Opvallend aan het Porsche-horloge is de achterkant, die overeenkomt met de Fuchsfelge (speciale velgen) van de 911 S 2.4 Targa uit 1972.

Porsche Design, horloge, oldtimer
(Afbeelding: Porsche Design)

Het horloge is niet door een externe fabrikant gemaakt, maar door de eigen ingenieurs in een fabriek in Zwitserland. Je draagt dus echt een Porsche om je pols. Naast het horloge zit er een sleutel in de doos die je toegang geeft tot een van de mooiste klassiekers ooit, een Porsche 911 S 2.4 Targa.

Porsche 911 S Targa, een geliefde oldtimer

De 2.4-versie wordt gezien als een van de beste Porsches die je destijds kon kopen. De 2.7 Carrera RS was erg duur, maar deze 911 S bood met zijn zes-in-lijn boxermotor ook een heerlijke 165 pk. Hiermee sprint je van 0 naar 100 kilometer per uur in zo’n 7,5 seconden. De topsnelheid bedraagt zo’n 220 kilometer per uur.

Porsche Design, horloge, oldtimer
(Afbeelding: Porsche Design)

Om de prestaties gaat het 50 jaar later niet meer. Het draait allemaal om het klassieke design en de charmes van een dergelijke oldtimer. In combinatie met een stijlvol horloge is het romantische plaatje helemaal af, al moet je daar wel een flink bedrag voor neerleggen.

5 dubieuze horloges die de Nederlandse overheid online verkoopt

De bijzondere combi wordt in december geveild tijdens Sotheby’s Luxury Week in New York. De geschatte opbrengst voor de Porsche 911-oldtimer en het horloge ligt tussen de 275.000 en 325.000 dollar.

Niet de auto wel het horloge

Wil je wel het horloge, maar is de auto je net even te duur? Of heb je al een prachtige klassieke Porsche in je garage staan? Dan kun je ook het uurwerk los kopen. Een remake van de Chronograph 1 wordt in een oplage van 500 stuks geproduceerd. Het sieraad is nu te vooruit de bestellen.

Porsche Design, horloge, oldtimer
(Afbeelding: Porsche Design)
porsche 911 targa chronograph, horloge, oldtimer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.