Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Manners Fotoreportage | 25 jaar Awakenings werd in 3 dagen gevierd

Awakenings vierde afgelopen weekend het 25-jarig bestaan van het festival. Ditmaal met een extra grote editie met meer dan 100.000 bezoekers. Manners Magazine was van de partij op het festivalterrein in Hilvarenbeek. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het festival duurde voor het eerst drie dagen en vond voor het eerst plaats in Hilvarenbeek. Van vrijdagmiddag tot zondag diep in de nacht was het techno dat de klok sloeg. Bezoekers konden ditmaal ook verblijven op een camping.

Drie dagen Awakenings Festival mét camping

Naast tal van bekende dj’s, verspreid over negen stages, waren er verschillende live-art-acts aanwezig. Ook kon je boven het terrein vliegen in een zweefmolen, een massage nemen en met een waterfiets over het water cruisen.

Awakenings Summer Festival, 2022

Wie echt even wat anders wilde dan dansen, kon zich terugtrekken in de wellness op de camping, waar je ook een vintage kledingwinkel vond en 24/7 films kon kijken in de bioscoop. Op deze camping kon je als echte festivalliefhebber tot 05.00 uur ’s ochtends doorgaan.

Coole stages en grote techno-dj’s

Toch maakten de stages en dj’s de meeste indruk. Zowel het gigantische W-podium als de grote B-stage – met stevigere muziek – boden plek voor duizenden liefhebbers. In de bossen kon je genieten van kleinschaligere podia tussen de bomen. Zo was er bijvoorbeeld een mini-Gashouder. Onder de dj’s bevonden zich veel vrouwelijke techno-heldinnen, waaronder Ida Engberg, Rebekah, Paula Tape en Nina Kraviz. Maar laten we grootheden als Speedy J en Sven Väth ook niet vergeten. Genoeg variatie om drie dagen lang los te gaan.

Alle foodtrucks en eettentjes boden dit jaar enkel vegetarisch eten aan. Niet alleen voor de gezondheid van de bezoekers, maar ook om de ecologische voetafdruk van het festival te verminderen. Om deze reden werd – ook op dit festival – gebruik gemaakt van een recyclemunt. Dit houdt in dat je jouw beker, flesje of blikje moet inleveren als je een nieuw drankje haalt. Beter voor het milieu en het zorgt voor minder hinderlijk afval tijdens het dansen.

De laatste Awakenings van dit jaar

Het Summer Festival was de laatste Awakenings van 2022. Eerder dit jaar was er al een Easter-editie en werden er meerdere feesten in de Gashouder in Amsterdam georganiseerd. Voor de zomereditie van volgend jaar kun je jezelf nu al pre-registreren.

Awakenings Summer Festival, 2022

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.