Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Politie sloopt prachtige Ferrari 458 spider na onhandige parkeeractie

Een veroordeelde crimineel heeft de Engelse politie aangeklaagd voor het verpletteren van zijn Ferrari 458 Spider. Op een lokale schroothoop werd de Italiaans bolide verwoest alsof het niets is.

De eigenaar van de sportwagen is de 35-jarige Zahid K. Hij is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor tien jaar gevangenisstraf. K. heeft zich bezig gehouden met verschillende criminele praktijken zoals: fraude, verstoring van de rechtsgang en witwassen door een truc met kentekenplaten.

Op de stoep parkeren

Toen Zahid in 2017 voor de rechtbank moest verschijnen, parkeerde hij zijn Ferrari 458 op de stoep bij het Birmingham Crown Court (een rechtbank in Engeland). De misdager haalde met zijn actie de krantenkoppen, waarna de politie de Ferrari logischerwijze in beslag nam.

Droom occasion: de felrode Ferrari 458, een iconisch racemonster

De auto had geen geldige verzekering en stond geregistreerd als ‘unroadworthy’. Dit betekent dat de auto door schade niet meer geschikt is om te rijden. Hoewel er weinig mis leek met de Ferrari 458 Spider werd toch gewoon het normale protocol gevolgd. De volgende stap daarin is een enkele reis naar de autosloperij.

De vernietiging Ferrari 458 Spider

Dit deed de politie dan ook. In de video zie je hoe een grijper het Italiaanse raspaard oppakt aan zijn stalen klapdak, op de grond smijt en toetakelt. Let op, deze beelden kunnen door liefhebbers als zeer schokkend worden ervaren!

In een gesprek met Mail Online laat Zahid weten te zijn begonnen met een procedure tegen de politie. Volgens de man is het gedrag van de politie niet op een wet gebaseerd en is zijn 200.000 pond kostende Ferrari 458 onterecht verwoest. Politie West Midlands liet weten dat Zahid al eerder een claimbrief had ingediend, echter werd deze al snel afgewezen. Nu de crimineel een gerechtelijke procedure heeft aangespannen zal de zaak voorkomen bij de rechtbank.

In Dubai

De crimineel zal na verwachting dit keer niet een Ferrari 458 voor de rechtbank parkeren of überhaupt bij de rechtbank verschijnen. Wanneer hij in Engeland is zal hij namelijk ingerekend worden en voor tien jaar de cel in gaan. Op dit moment is Zahid nog op vrije voeten in Dubai, echter weet de Britse politie waar hij woont en wordt er aan een uitlevering gewerkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.