Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Playmate van het Jaar is terug: dit zijn de Nederlandse kanshebbers

2023 was voor Playboy Nederland het jaar van de ommekeer. Of beter gezegd: van de terugkeer, naar blote BNโ€™ers. Maar ook de Playmate van het Jaar-verkiezing heeft een lik verf gehad.

We stellen je voor aan de playmates die in het jaar van de wederopstanding de centrefolds sierden. Ze deelden het papier in 2023 met Jaimie Vaes, ander bekend bloot en studentes uit onze grote steden.

Playmate van het Jaar 2023

Waar FHM ergens halverwege het jaar piekt met de FHM500, moet Playboy het doorgaans hebben van de wintermaanden. Het kerstnummer, de Playmate van het Jaar-verkiezing, Nederland op zijn mooist.

playmate van het jaar 2023 playboy nederland
(Afbeelding: Playboy)

Onder deelnemers in 2023 onder anderen de Nederlandse modellen Nena Vlaar, Veerle Vlemmix en de Vlaamse Katy Hollick. Stemmen kan hier.

Januari โ€“ Solomia Maievska

Februari โ€“ Nena Vlaar

Een van de Nederlandse playmates in 2023 was Nena Vlaar. Destijds nog kapster in Opmeer, tegenwoordig woont ze volgens Playboy Nederland op Ibiza. Poseren vond ze niet spannend. โ€œHet liefst loop ik altijd zonder kledingโ€, verklaarde ze in het interview bij de shoot. Wellicht ken je haar van Temptation Island.

Maart โ€“ Kateryna Kaminska

April โ€“ Amelie Lou

Mei โ€“ Anastasia Hale

Juni โ€“ Julia Yaroshenko

Juli โ€“ Veerle Vlemmix

Naast Nena Vlaar nog een Temptation Island-gezicht die kans maakt om Playmate van het Jaar 2023 te worden. De Amsterdamse, met Brabantse roots, toog op haar motor naar naar de 12 durende Playboy-shoot in Limburg. Met resultaat.

September โ€“ Katy Hollick

Ook met de Vlaamse dierenartsassistente Katy Hollick kun je Nederlands spreken. โ€œIk was zo enthousiast toen ik hoorde dat ik Playmate werd, dat ik meteen ging shoppen en met een gigantische koffer vol nieuwe outfits en lingerie arriveerde bij het kasteel waar de shoot plaatsvondโ€, zegt ze in het interview.

Oktober โ€“ Helene Granbo

November โ€“ Kitrysha

December โ€“ Stella Stegmann

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.