Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Patta dropt legendarisch uitshirt Ajax ’95 en je moet er snel bij zijn

Het Amsterdamse streetwear-label Patta heeft samen met Umbro het iconische uitshirt waarin Ajax in 1995 de Champions League won opnieuw uitgebracht. Je moet er snel bij zijn, vertellen we je vast.

De (emotionele) waarde van een uitshirt wordt voor een groot gedeelte bepaald het succes dat erin is behaald. En in uitzonderlijke gevallen is een dergelijk shirt qua uiterlijk uniek genoeg om uit te groeien tot een icoon. Dit donkerblauwe tenue van Ajax tijdens het seizoen 94-95 voldoet aan beide eisen.

Patta x Umbro ’95 Football Jersey

Het gaat niet om een replica, maar om een shirt dat is gebaseerd op het uitshirt dat Ajax tijdens het seizoen 1994-1995 droeg. Juist, het shirt dat Patrick Kluivert achterstevoren aan had nadat hij de 1-0 scoorde tegen AC Milan. Het tenue dat zelfs de bleke Jari Litmanen kleur gaf.

uitshirt, ajax, 1994-1995, patta, champions league, umbro, amsterdam
(Afbeelding: Patta)

Er zijn een paar details gewijzigd. Zo is de sponsor van toen, ABN Amro, vervangen door Patta AMS. Ook het Ajax-logo prijkt niet op de borst. Hiervoor in de plaats staat een speciaal gemaakt logo van het Amsterdamse streetwear-label. Maar qua look en feel is de Umbro ’95 Football Jersey nauwelijks te onderscheiden van het iconische uitshirt, ook al is het patroon net iets anders.

Uitshirt Ajax ’95 te koop via app

Vanaf vrijdag 23 oktober is het shirt te koop in de stores, maar via deze app van Patta kun je het iconische uitshirt van Ajax alvast bestellen. Meer informatie check je op de website. Uit ervaring weten we dat dit soort voetbalshirts hardlopers zijn. Je moet er snel bij zijn als je eentje wil bemachtigen.

ajax, uitshirt, umbro, 1995, 95, patta
(Afbeelding: Patta)

Mocht je het betreffende uitshirt van Ajax nog altijd hebben liggen, dan kun je beter een ander iconisch voetbalshirt kopen. Eerder dit jaar bracht Patta in samenwerking met Ennerre het Napoli-shirt van Maradona opnieuw uit. Lees en bekijk hier meer.

⚽️ Check ook: 7 stijlvolle voetbal x fashion collaborations

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.