Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 jun 2020

Patta en Ennerre droppen retro Napoli-shirt van Maradona

Patta en het het Italiaanse NR Ennerre hebben de handen ineengeslagen voor een op Diego Maradona geïnspireerd retro shirt van Napoli. Lichtblauw en uiteraard met nummer 10 op de rug. Het gaat om een herinterpretatie van het voetbalshirt uit het seizoen 1988-1989, waarin Napoli de UEFA Cup won.

Iconische voetbalshirts uit het verleden kunnen heel wat emoties oproepen. Het blokjesshirt dat Oranje droeg tijdens het EK 1988 zal in Nederland nooit vergeten worden. Wereldwijd is het prachtige lichtblauwe shirt van Napoli uit de jaren 80 misschien wel het het meest iconische voetbalshirt. Daarin speelde ‘s werelds beste voetballer ooit namelijk zijn beste voetbal ooit, zoals je in de documentaire Diego Maradona kunt zien.

Patta x Ennere No. 10 Football Jersey

Het in Amsterdam opgerichte Patta is sinds 2004 een begrip in de streetwear-scene. Ennerre is een klassiek Italiaans sportmerk dat na een lange tijd van afwezigheid weer helemaal terug is. In de jaren 80 was het de kledingsponsor van verschillende voetbalclubs, waaronder het Napoli van Diego Maradona. Die retro vibe van toen en het streetwear-element van nu komen samen in dit heerlijke shirt.

napoli, shirt, maradona, patta, ennerre, nr, retro voetbalshirt
(Afbeelding: PATTAxNR)

In de tijd waaruit dit voetbalshirt stamt, werd Napoli gesponsord door Mars. In hetzelfde lettertype als de letters van Mars staat er nu Patta op het shirt. Ook in het Italiaanse vlaggetje is het logo van het Nederlandse merk te zien. Het NR-logo van Ennerre is nog altijd hetzelfde en het rugnummer 10 van Maradona ook. Als je inzoomt op het shirt, zie je de hoogwaardige kwaliteit ervan afstralen.

napoli, shirt, maradona, patta, ennerre, nr, retro voetbalshirt
(Afbeelding: PATTAxNR)

Het Napoli van Diego Maradona

Om toch even kort de historie te duiden. In 1984 verruilde de felbegeerde Diego Maradona het steenrijke FC Barcelona voor SSC Napoli, in die tijd een nietszeggende en straatarme middenmotor in de Serie A. Maar de Argentijnse nummer 10 deed het onmogelijke. Zo’n beetje in zijn eentje maakte hij Napoli twee keer landskampioen van Italië, won hij de Coppa Italia en de Supercoppa Italiana. Op internationaal vlak won hij in 1988-1989 de UEFA Cup. Juist, in het voetbalshirt waarop het retro shirt van Patta en Ennerre is gebaseerd.

De ‘NR x Patta No. 10 Football Jersey’ is vanaf morgen (10 juni) verkrijgbaar via een pre-release en ligt vanaf vrijdag in de geselecteerde winkels.

(Afbeelding: PATTAxNR)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patta en Ennerre droppen retro Napoli-shirt van Maradona
Sluiten