Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Finse premier Sanna Marin onder vuur wegens ‘sexy fotoshoot’

De Finse premier Sanna Marin ligt onder vuur vanwege een fotoshoot die te sexy zou zijn. Op Instagram delen vrouwen nu massaal foto’s van hun decolleté met de hashtag #imwithsanna.

De 34-jarige Sanna Marin is deze weken veel in het nieuws. Zo verliet ze vorige week uit voorzorg een EU-top. Dit omdat ze in de buurt was geweest van een Finse parlementariër, die achteraf besmet bleek te zijn met COVID-19. Inmiddels is ze uit quarantaine na twee negatieve tests en is de aandacht verschoven naar haar ‘te opzichtige’ decolleté.

‘Sexy’ fotoshoot Finse premier Sanna Marin

De consternatie ontstond na een fotoshoot voor het modetijdschrift Trendi. ‘Premier Sanna Marin heeft een leidende rol als voorbeeld, rolmodel, veranderaar en influencer’, was te lezen op de cover. De foto’s in het blad werden als ‘te sexy’ beoordeeld, omdat ze is te zien in een blazer zonder iets eronder.

In de Finse media is de ‘sexy fotoshoot’ een hot item, en ook op social media krijgt premier Sanna Marin kritiek. “Ja hoor, een rolmodel. Belachelijk dat de borsten van een vrouw van deze statuur zo duidelijk zichtbaar zijn”, is een van de vele reacties.

#imwithsanna

Maar lang niet heel Finland is zo preuts. De sociaaldemocratische Sanna Marin heeft veel fans in Finland en die uiten nu massaal hun steun. Uit solidariteit met de Finse premier delen vrouwen foto’s van hun decolleté met de hashtag #imwithsanna. Het blijkt maar weer: de pandemie doet niet alleen in Nederland rare dingen met mensen.

De Finse premier is zelf ook zeer actief op Instagram. Ze deelde ook de cover van het modeblad met de vermeende ‘sexy fotoshoot’. Sanna Marin is de jongste premier ooit van het Scandinavische land en wordt internationaal geroemd om haar kwaliteiten als progressief politicus. Had Amerika maar zo’n vrouw.

👀 Check ook: #BoobsOutForCardi trending na pikant ‘foutje’ Cardi B

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.