Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Owen Wilson is Jeff Bezos in pijnlijk actuele Star Trek-parodie

Saturday Night Live (SNL) heeft zijn 47e seizoen afgetrapt met een fantastische Star Trek-parodie. Loki-ster Owen Wilson is onze nieuwe Jeff Bezos, en ook Elon Musk passeert de revue in een welkom stukje satire op de deprimerende ruimtewedloop van dit moment.

Van Asimov tot Arthur C. Clarke: science-fiction schetst al sinds tijdens de Tweede Wereldoorlog een romantisch en ambitieus beeld van de ruimtevaart. Als we de auteurs van destijds moesten geloven, dan zouden we al in de jaren negentig op mars wonen.

Techmiljardairs met ego’s

Helaas ging het in de praktijk wat minder snel. Sterker nog, de science-fiction die in de praktijk wordt gebracht is zelfs een beetje deprimerend. Techmiljardairs die met modder gooien op Twitter en elkaar bestoken met rechtszaken zijn de zogenaamde helden die ons naar de ruimte moeten gaan brengen. Nou niet bepaald het glorieuze en hoopvolle beeld dat Asimov en co schetsten.

Saturday Night Live greep de eerste aflevering van zijn 47e seizoen aan om daar eens flink de draak mee te steken. Met Jeff Bezos, om precies te zijn.

Owen Wilson als Jeff Bezos

Owen Wilson bewees dat hij veel meer kan dan romantische komedies met zijn rol in Marvel’s Loki. Hij speelde Agent Mobius, de agent van de Time Variance Authority die Loki op de hielen zat.

Nu is hij onze nieuwe Jeff Bezos. Althans, in een sketch van SNL, waarin de spot wordt gedreven met hoe Bezos’ enorme ego de ruimtevaart domineert. De sketch heet ‘Star Trek: Ego Quest‘, en schotelt ons Owen Wilson voor die met de welbekende cowboyhoed zijn eerste vlucht gaat maken. Het is een directe spoof op de vlucht die afgelopen juli plaatsvond, inclusief een Amerikaanse versie van de Nederlandse rijkeluiszoon die toen mee mocht.

De ruimtepenis van Jeff Bezos staat te koop voor 69 dollar

Elon Musk is ook van de partij

“Hun missie is om gewoon een beetje door de ruimte te vliegen, gek te doen … in een schip dat eruitziet als een penis.” De toon is gezet. Mooi detail: de broer van Jeff Bezos, Mark Bezos, wordt gespeeld door de daadwerkelijke broer van Owen Wilson.

En dan hebben we het hoogtepunt nog niet eens gehad, want ook Elon Musk en SpaceX passeren uiteraard de revue. Fantastisch. Gelukkig staat de gehele sketch gewoon op YouTube. Je kunt ‘m hieronder bewonderen. Heb je nu trek in een serieus stukje Star Trek? Ook dan is er goed nieuws, want 28 oktober gaat de nieuwe serie Prodigy van start op Paramount+.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.