Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze betaalbare occasion is de meest gewilde auto volgens onderzoek

Als we het hebben over droomauto’s, denk je waarschijnlijk al gauw aan een bliksemsnelle en peperdure supercar. Toch is dat niet de meest gewilde auto, zo blijkt uit dit onderzoek. De droomauto van veel mensen is in werkelijkheid een verrassend betaalbare occasion.

Om achter de droomauto van de grote massa te komen, dook Auto Trader UK op socialmediaplatform Pinsterest. Daarbij werd een rangorde samengesteld door te kijken welk merk het vaakst als dream car werd aangemerkt. Niet bepaald een Harvard-waardig onderzoek, maar desondanks interessant. Wat valt namelijk op? Ferrari, Porsche en McLaren maken niet eens deel uit van de top drie.

Meest gewilde auto volgens onderzoek

Lamborghini (dat jij waarschijnlijk verkeerd uitspreekt) blijkt populairder. Toch is dit niet de meest gewilde auto op Pinterest. Die eer gaat naar Jeep. Jawel, een relatief eenvoudige offroader laat alle supercarmerken stof happen. Hieronder vind je de top tien meest gewilde automerken volgens dit onderzoek.

Meest gewilde automerken
1 Jeep
2 Lamborghini
3 BMW
4 Jaguar
5 Mercedes-Benz
6 Audi
7 Ford
8 Porsche
9 Ferrari
10 Mini

Helaas worden specifieke modellen er niet bij genoemd. Gelukkig is het gissen bij Jeep niet moeilijk. Het Amerikaanse automerk heeft twee iconische modellen die eruit springen: de Jeep Wrangler en de Jeep Grand Cherokee. In tegenstelling tot een tweedehands Lamborghini – zoals deze met 1.750 pk – zijn deze Jeep-modellen als occasion nog wel betaalbaar te noemen.

Jeep als goedkope tweedehands auto

De iconische Jeep Wrangler – voor velen dus een absolute droomauto – vind je in Nederland als occasion al vanaf minder dan 10.000 euro. Voor de gewildere versies, zoals de Jeep Wrangler Rubicon, zal je iets dieper in de buidel moeten tasten. Prijzen van Rubicon-modellen (van sterk verschillende leeftijden) variëren tussen de 20.000 en 140.000 euro.

Jeep Wrangler onderzoek meest gewilde auto betaalbare occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Unsplash)

Een Jeep Grand Cherokee-occasion vraagt om veel minder gesneuvelde spaarvarkens. Een model van rond de eeuwwisseling en met torenhoge kilometerstand is al voor minder dan 3.000 euro te vinden. De duurste Jeep Grand Cherokee-occasion is deze Trackhawk-editie uit 2019.

Betaalbare occasion met meer dan 707 pk

Hoewel er al bijna 100.000 kilometer op de teller staat, wordt toch nog 114.950 euro voor de tweedehands auto gevraagd. Reden? Onder de kap ligt een 707 pk sterke V8. Maar ja, als het je enkel om de pk’s gaat, kun je beter eens kijken naar dit tweedehandsje. Het betreft een véél goedkopere Audi-occasion, met meer cilinders én meer vermogen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.