Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 4 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit automerk vinden mannen én vrouwen het aantrekkelijkst

Een auto is voor veel mensen niet alleen een vervoermiddel, maar ook een statussymbool. Dat een mooie auto de aandacht kan trekken bij zowel mannen als vrouwen, is een understatement. Maar wat is nou het aantrekkelijkste automerk? Onderzoek geeft weer eens antwoord.

Het Britse bedrijf Moneybarn deed onderzoek onder 2.000 mensen in verschillende leeftijdsgroepen en van verschillend geslacht. Eén merk staat met stip bovenaan wanneer er gevraagd wordt naar het meest aantrekkelijke automerk.

Duitse automerken scoren goed

Vrouwen vinden vooral Duitse auto’s aantrekkelijk, zo blijkt uit het onderzoek. Zowel Audi, BMW als Mercedes-Benz staan hoog in het lijstje. Toch kan er maar een de winnaar zijn, en dat is Audi. Met 14,73 procent van de stemmen bij de vrouwen en 13,56 procent bij de mannen kun je het best je date ophalen in een auto die is gebouwd in Ingolstadt.

Ook BMW scoort met 8,14 procent bij de mannen en 8,13 procent bij de vrouwen erg goed. Opvallend is dat Ferrari slechts 1,92 procent van de vrouwen imponeert en merken als Porsche en Lamborghini helemaal niet in het lijstje terugkomen.

Indruk maken met rijvaardigheid

Wil je helemaal een onvergetelijke indruk maken? Dan moet je de auto van Duitse makelij perfect fileparkeren. Meer dan 60 procent van de ondervraagden gaf aan dat het parallel parkeren van je auto tussen twee andere een aantrekkelijke manoeuvre is. Wanneer je dus niet zo goed bent in fileparkeren, kun je dit beter op een spannende eerste date vermijden om gênante momenten te voorkomen.

Schone auto van een Duits merk

Iets waarvoor je niet veel geld hoeft te investeren in een Duitse auto en niet goed voor hoeft te kunnen rijden, is de derde gewoonte die jou een aantrekkelijkere bestuurder maakt. Het hebben van een schone auto vindt 47,41 procent van de ondervraagden namelijk aantrekkelijk. Een propere auto zou een teken van structuur en organisatie zijn. Als je goed voor je auto kunt zorgen, dan ook voor je partner, zo zal de redenatie vast zijn.

Lees ook wat de meest betrouwbare wagen is volgens onderzoek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.