Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De meest betrouwbare auto van 2023 zagen we niet aankomen

Een auto ‘de meest betrouwbare’ noemen is altijd een gewaagde zet. Daarbij is het altijd maar de vraag op welk onderzoek deze uitkomst gebaseerd is. Een nieuw, uitgebreid en onafhankelijk onderzoek komt in ieder geval uit op de Nissan Qashqai, en dat hadden we uit onszelf niet zo snel geraden.

De Britse consumentorganisatie Which stelt dit aan de hand van een enquête onder 50.000 Britse consumenten. Het onderzoek is onafhankelijk gedaan.

Nissan Qashqai betrouwbaarste auto

De Nissan Qashqai scoorde niet alleen hoog bij de consumenten, ook experts gaven de auto vijf sterren. “Nissans inspanningen met de geheel nieuwe versie hebben ertoe geleid dat deze is gekroond tot onze meest betrouwbare auto voor 2023”, aldus de jury.

Nissan Qashqai, meest betrouwbare auto, 2023
(Afbeelding: Nissan)

Het is best opvallend dat de Nissan Qashqai zo betrouwbaar is volgens het onderzoek. De vorige generatie had namelijk nogal wat aandachtspunten. Motorisch was de auto al redelijk, maar de stoelbekleding had bijvoorbeeld veel last van slijtage. Alle aandachtspunten vind je hier.

De nieuwe Nissan Qashqai is volgens het onderzoek dus de meest betrouwbare auto geworden. Sterker nog, het onderzoek toont aan dat er geen één andere auto van vergelijkbare leeftijd is die ook vijf sterren haalde.

Engels fabricaat

De Nissan Qashqai wordt in het Britse Sunderland gebouwd. Ook de Juke en Leaf rollen hier van de band. In 2022 werden er in totaal 157.619 Qashqai’s geproduceerd door een team van zo’n 6.000 werknemers.

Rijden met de betrouwbaarste auto

Autovisie reed twee jaar geleden met de toen gloednieuwe Nissan Qashqai. Ten opzichte van het oude model groeide de SUV in alle opzichten. Met de 3 cm extra lengte, de 3,2 cm extra breedte en 2,5 cm extra hoogte heeft de designafdeling een stoere auto neergezet. Hoe de Nissan rijdt, zie je in onderstaande video.

Check ook wat de meest gestolen auto van Nederland is. Ja, die Japanners weten wel het autonieuws te halen de laatste tijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.