Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Sneakers 24 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

7 onbekende, maar hele toffe sneakermerken die je moet leren kennen

Denk je aan sneakers, dan denk je aan Nike, adidas, Puma, Reebok en ga zo maar door. Niemand heeft het echter over de onbekende, onderstaande merken. Vreemd eigenlijk? Want minder bekend, betekent niet dat een sneaker van mindere kwaliteit is. Integendeel zelfs!

Wij zijn op onderzoek gegaan. Na lang speuren bleek het dat dit de sneakers zijn waar men het minst naar zocht. Omgekeerde wereld, maar kijk zelf maar. Hoeveel herken jij er?

1. Greve

Onbekende sneakers

We begonnen onze zoektocht bij Greve. Dit paar sneakers is zeker niet van de minste kwaliteit. De schoenen hebben een veloursleren bovenlaag en zijn verkrijgbaar in een stijlvolle unieke kleur. Dit paar kost je zelfs 199,95 euro. Het zijn zeker niet de minste, maar kennelijk heeft nagenoeg niemand er nog van gehoord.

2. DVS

Onbekende sneakers

DVS probeert het succes van Nike te evenaren. Uiteraard is het ze bij lange na niet gelukt. Met hun sneakers willen ook zij de streetwear-scene intreden door schoenen te maken die zowel op het sportveld als op straat een goede indruk achterlaten. Het laat echter nog even op zich wachten. Wil jij DVS supporteren? Dan is dit paar hier te koop.

3. Yellow Cab

Onbekende sneakers

Dit sneaker-merk heeft zich laten inspireren door het leven op de straten van New York. De gele taxi’s rijden daar natuurlijk af en aan. Dit merk probeert het hectische straatleven van The Big Apple in een schoen te vatten. Het resulteerde in een stoer en ruig model wat je prima in je vrije tijd kunt dragen.

4. Veja

Onbekende sneakers

Dit model ga je voorlopig niet veel meer zien. Deze sneakers zijn bedoeld voor de winter en herfst en zelfs in die periode zie je ze niet veel. De onderbroken ‘V’ op de zijkant doet je wel snel denken aan schoenen van New Balance. Wellicht dat daar het probleem ligt…

5. Salvatore Ferragamo

Onbekende sneakers

Je zou toch zeggen dat een beetje Manners-man deze schoenen wel in zijn kast wil hebben. De prijs is hier echter een flink obstakel. De mooie Salvatore Ferragamo-sneakers kosten maarliefst 395,- euro. De schoenen die van oudsher uit Californië komen hebben hun plek in de Italiaanse modewereld veroverd, nu alleen nog in die van Nederland.

6. MTNG

Onbekende sneakers

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar deze sneakers gaan het hartstikke goed doen op je aankomende festival. Het voordeel van dit paar van MTNG is dat ze relatief goedkoop zijn, maar ze zijn wel stevig en betrouwbaar. Ook dit paar is een absolute must-have.

7. Dockers (by Gerli)

Onbekende sneakers

Je denkt nu vast: “Maar iedereen heeft toch wel eens van het merk Dockers gehoord?” Denk dan maar eens door aan mensen die deze sneakers droegen. Dat klopt, dat zijn je vriendin of je moeder. Dockers zijn er echter ook voor mannen, maar slechts weinig mensen weten dat.

De bekende sneakers

Wij zij dol op sneakers. Het is goed om jezelf soms eens te verdiepen in de kleinere merken. Deze onbekende spelers verdienen soms meer aandacht dan Nike-sneakers of adidas-schoenen. Het is echter ook leuk om te weten wat er elke week weer op de planken staat. Daarom maken wij een wekelijkse sneaker-update. De laatste edities vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.