Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike dropt ultieme betaalbare sneakers met New Balance-vibes

De nieuwe Nike P-6000 is uit. Ultieme sneakers voor dit najaar en nog betaalbaar ook. Sneakerfreaks vinden op social media wel massaal dat er is afgekeken bij New Balance, maar wat doet dat ertoe? Dit zijn gewoon lekkere schoenen die een keer geen 200+ euro kosten.

Hier op de redactie houden we van sneakers in alle toonaarden, maar sommige premium modellen vinden we simpelweg te duur. Daarom zoeken we voor onszelf én onze trouwe lezers vaak premium schoenen met korting, al reppen we ook met liefde over de duurste stappers ooit en andere overdreven collabs. Je moet een beetje hypocriet blijven in het leven, zeggen we maar altijd.

Nike P-6000 is betaalbaar en oogt premium

Nu komt Nike in ieder geval met sneakers die wel premium ogen, maar in het betaalbare segment vallen. Onze favoriete kleurcombinatie (de gloednieuwe Flat Pewter/Light Iron Ore/Metallic Silver/Wit) kost 119 euro en dat is 40 euro goedkoper dan zijn vermeende inspiratiebron van New Balance.

Nike P-6000 betaalbare sneakers met New Balance vibes
(Afbeelding: Nike)

De andere kleurcombinaties (van zilver tot geel en rood) zijn zelfs nog een tientje goedkoper. Die koop je voor 109,99 euro. Nog steeds veel geld, maar in sneakerland vind je niet snel schoenen van deze allure voor een vergelijkbare prijs.

Sneakers met New Balance-vibes

De Nike P-6000 is een iteratie van een model uit de vroege jaren 2000. Net als de New Balance 2002r, waar de vergelijking op social media mee wordt gemaakt. “Just NB and threw the swoosh logo on it“, is de consensus op social media. Het verschil: Nike wint het van New Balance als het om betaalbare sneakers gaat. De 2002r kost namelijk 160 euro.

(Afbeelding: Nike)

Ben je om wat voor persoonlijke stoornis dan ook meer van de woekerprijzen? Check dan de sneakers die Korn en Adidas onlangs uitbrachten en die al voor de lancering via resellers werden aangeboden. Of zoek naar een zeldzaam paar Apple-sneakers, waarvoor je via de officiële kanalen al te laat bent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.