Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: de bloedrode Nike Dunk Low Retro

Nike heeft weer een nieuwe kleur van de Nike Dunk Low Retro gelanceerd. Ditmaal zijn de populaire sneakers uitgevoerd in bloedrood met wit. Heerlijk kleurtje, dat doet denken aan de favoriete sneakers van de excentrieke tennisser Nick Kyrgios.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar schoenen voor de liefhebber van platte retroschoenen met basketbalvibes. Dat klinkt heel specifiek, maar het straatbeeld wordt erdoor gedomineerd.

Nike Dunk Low Retro in het bloedrood met wit

Jarenlang waren dad shoes de trend in sneakerland. Nog steeds stijlvol, mits het allemaal niet te overdreven is. Feit is dat de tegenbeweging ook al een tijdje aan de weg timmert en de leiderspositie heeft overgenomen. Sneakers als de Nike Dunk Low Retro en Adidas Samba zijn gewilder dan ooit.

Nike dropt de Dunk Low Retro sneakers in het bloedrood met wit
(Afbeelding: Nike)
Nike dropt de Dunk Low Retro sneakers in het bloedrood met wit
(Afbeelding: Nike)

De nieuwste telg binnen de Dunk Low Retro-familie is deze bloedrode met witte schoen. Bijzonder smaakvol als je het ons vraagt. En redelijk betaalbaar. Je koopt deze nieuwe Nike-sneakers voor 119,99 euro. De officiële kleurbenaming is overigens Team Red/White/Team Red.

De favoriete sneakers van Nick Kyrgios

De nieuwe bloedrode Dunk Low Retro doet ons denken aan de sneakers van de Australische tennisser Nick Kyrgios, die tegenwoordig vooral als commentator te horen is. Hij gaf Wimbledon in 2022 kleur met deze rood-witte Air Jordan 1 Low ‘Cardinal’ Red van Nike.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.