Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 26 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

5 sterke series en films die in week 8 op Netflix verschenen

Ieder weekend tippen we de beste of meest opvallende series en films die nieuw zijn toegevoegd aan het Netflix-aanbod. In week 8 een lekkere mix van series en films, waaronder Vikings: Valhalla. Een snoeiharde Netflix-serie met veel epische vechtscenes.

Dudley, Eunice en Franklin zijn inmiddels uitgeraasd. Drie stormen die ons dwongen om veilig thuis te blijven en Netflix te bingen. Een uitstekende manier om de stormen te trotseren, maar wellicht ben je inmiddels wel toe aan nieuw materiaal?

Nieuwe series en films op Netflix in week 8

Naast nieuwe films en series deze week een interessante documentaire rondom alle Boeing-perikelen. Misschien toch maar de auto pakken deze zomer?

1. Vikings: Valhalla (Original Serie)

Ongetwijfeld de grootste titel in week 8. Vikings: Valhalla belooft een hoop spektakel en keiharde battles. We gaan flink terug in de tijd naar een periode waarin Vikingen het opnamen tegen West-Europa en het Christendom. Naast moord en doodslag ook een leerzaam, stukje geschiedenis.

2. Cat Burglar (Original Serie)

Kattenliefhebbers wees gerust. Het gaat hier niet om iemand die katten steelt. Cat Burglar staat voor atletische dieven die via de gevel van een pand een woning binnendringen. Deze interactieve Netflix-animatieserie neemt de naam Cat Burglar trouwens heel letterlijk. Jij speelt Rowdy de kat in dit interactieve verhaal van 12 minuten. Doel: Peanut de waakhond omzeilen. Erg cool gedaan. Jouw beslissingen leiden tot een succesvolle diefstal van waardevolle schilderijen. Of niet, als Rowdy een sta-in-de-weg blijkt.

3. Downfall: The Case Against Boeing (Original Documentaire)

Twee catastrofale Boeing 737 Max-crashes in een periode van vijf maanden kostte het leven aan 346 passagiers. Dit leidde tot veel verontwaardigheid wereldwijd. Zeker toen het onderzoeksrapport meldde dat een van de grootste vliegtuigbouwers winst belangrijker lijkt te vinden dan veiligheid. De Boeing-crisis in anderhalf uur uitgelegd op Netflix. Dubbel en dwars de moeite waard!

4. Merlí. Sapere Aude (Original Serie)

Een Spaans tienerdrama en spin-off van Merlí (2019). De serie draait om Pol Rubio. De jonge filosofiestudent wil in de voetsporen te treden van zijn middelbare schoolleraar Merlí, die hij verafgoodt. Op de universiteit ontmoet hij nieuwe vrienden en leraren. Ook wordt hij geconfronteerd met diverse conflicten tijdens zijn reis om filosofieleraar te worden.

5. UFO (Original Film)

UFO is een Turkse Netflix Original-Film die vertelt over studente Deniz. Wanneer ze valt voor een ruige motorracer bestaat er veel weerstand vanuit de familie. Daarnaast wordt hun geluk verstoord door een tragedie.

Bekijk hier de nieuwe series en films die in week 7 verschenen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.