Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

7 nieuwe kerstfilms op Netflix en andere diensten voor kerst 2023

Hier op de redactie zijn we van het zoetsappige soort dat dol is op kerst. We kijken nu dan ook al uit naar deze nieuwe kerstfilms, die in 2023 uitkomen op Netflix en de andere streamingdiensten. Sommige kun je al streamen.

De nieuwste kerstfilm van Netflix in 2023 – Best. Christmas. Ever! – is nu al een wereldwijde hit. Deze staat in het lijstje, maar er komt nog zoveel meer. Zelfs Eddie Muprhy en John Travolta zijn van de partij.

Nieuwe kerstfilms op Netflix en co voor kerst 2023

Een overzicht van de nieuwe kerstfilms die in 2023 uitkomen op Netflix en andere streamingdiensten. Voor ieder wat wils, maar vooral leuke films om met de hele familie te kijken. Het zijn in totaal minder dan de voorgaande jaren, iets dat met de Hollywood-stakingen te maken zou kunnen hebben.

1. Best. Christmas. Ever! – Netflix

Te beginnen met de kerstfilm waarin American Pie-ster Jason Biggs een hoofdrol speelt. Zo omschrijft Netflix het plot: ‘Nadat een speling van het lot hun families met kerst samenbrengt, wil Charlotte bewijzen dat het leven van haar vriendin Jackie te mooi is om waar te zijn.’ Word je niks wijzer van, maar dit is gewoon een heerlijk slechte, zoetsappige familiefilm met een happy ending (nee, niet zoals in American Pie).

Best. Christmas. Ever! is nu te streamen op Netflix.

2. Candy Cane Lane – Amazon Prime Video

Ook Eddie Murphy duikt met een hoofdrol op tussen de nieuwe kerstfilms voor kerst 2023. In Candy Cane Lane speelt hij een man die een kerstdecoratiewedstrijd wil winnen, waarvoor hij een pact sluit met een elf. Maar of die elf en vooral zijn toverkrachten te vertrouwen zijn, is een tweede.

Candy Cane Lane is vanaf 1 december 2023 te streamen op Amazon Prime Video.

3. The Naughty Nine – Disney+

Deze nieuwe kerstfilm van Disney+ wordt al Ocean’s Eleven op de noordpool genoemd. Maar dan met stoute kinderen in plaats van volwassen meesterdieven. Andy (het jonge equivalent van George Clooney in Ocean’s Eleven) is dit jaar vervelend geweest op school, waardoor hij op de stoutheidslijst is gezet en zich oneerlijk behandeld voelt door de Kerstman. Hij verzamelt een groep van andere stoute kinderen met als missie in te breken in het dorp van de Kerstman op de Noordpool en de cadeautjes te stelen die ze denken te verdienen. Lees hier meer.

The Naughty Nine is vanaf december te streamen op Disney+.

4. Eerste Hulp Bij Kerst – Videoland

Ja, ook een Nederlandse inzending tussen de nieuwe kerstfilms voor kerst 2023. Eerste Hulp Bij Kerst speelt zich af op de spoedeisende hulp tijdens kerstavond. De medewerkers vinden het allemaal niet erg om met kerstmis thuis te zitten, integendeel. Maar ook binnen de ziekenhuismuren worden ze geconfronteerd met hun problemen. Je voelt waar dit naartoe gaat.

Eerste Hulp Bij Kerst is vanaf 6 december 2023 te streamen op Videoland.

5. Your Christmas or Mine 2 – Amazon Prime Video

Vorig jaar verscheen het eerste deel op Amazon Prime Video. En zoals dat gaat bij succesvolle kerstfilms, komt er dan een vervolg. Your Christmas or Mine, met Sex Education-ster Asa Butterfield, gaat over een pril stel dat door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kerst bij elkaars schoonouders moet vieren, zonder elkaar. Dit jaar gaan beide families samen skiën, en dat gaat natuurlijk ook fout.

Your Christmas or Mine 2 is vanaf 8 december te streamen op Amazon Prime Video.

6. Så var det jul igjen – Netflix

Så var det jul igjen is een Noorse kerstfilm en betekent letterlijk: het is weer kerstmis. Thea neemt Jashan mee naar huis om hun verloving te vieren, maar zijn Indiase roots en de Noorse tradities van haar familie botsen tijdens een chaotische kerst. Altijd leuk een cultuurclash.

Så var det jul igjen nieuwe kerstfilms op netflix tijdens kerst 2023
(Afbeelding: Netflix)

Så var det jul igjen is vanaf 6 december te streamen op Netflix.

7. The Shepherd – Disney+

Op kerstavond komt een jonge piloot van de Royal Air Force, die over de Noordzee naar huis vliegt, in gevaar als zijn radio en elektriciteit uitvallen. Daardoor strandt hij, met ook nog eens te weinig brandstof. Net wanneer zijn geluk op lijkt te raken, brengt een mysterieuze barmhartige Samaritaan (gespeeld door John Travolta) hem in veiligheid.

The Shepherd is vanaf 1 december te streamen via Disney+.

Check ook de achttien nieuwe kerstfilms die in 2022 uitkwamen op de streamindiensten en nog steeds te streamen zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.