Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe kerstfilm van Netflix met American Pie-ster nu al wereldhit

Best. Christmas. Ever!. Dat is de nieuwe kerstfilm van Netflix die waarschijnlijk zo’n beetje iedereen gaat zien. Sterker: er wordt nu al massaal gekeken, te weten dat het de meest gestreamde film van alle streamingdiensten is op dit moment.

Vroeger moest je het doen met de kerstklassiekers, tegenwoordig word je door streamingdiensten doodgegooid met nieuwe kerstfilms. En daarbij draait het duidelijk niet om kwaliteit, maar kwantiteit. Als kijker ben je daarin rond de feestdagen doorgaans ook wat coulanter.

Best. Christmas. Ever! op Netflix

De nieuwe kerstfilm van Netflix waar het op dit moment om draait is dus Best. Christmas. Ever!. Een lekkere filmtitel die natuurlijk direct blijft hangen. Slimme keuze van de marketingafdeling.

Maar wat kun je van het plot verwachten? We quoten Netflix, want zelf hebben we nog geen tijd gehad de film te streamen en daarmee wachten we ook tot onze kerstvakantie. ‘Nadat een speling van het lot hun families met kerst samenbrengt, wil Charlotte bewijzen dat het leven van haar vriendin Jackie te mooi is om waar te zijn.’ Daar kun je inderdaad helemaal niks mee. Maar het is een kerstfilm, dan doet het plot er ook helemaal niet toe.

Hoofdrollen in Best. Christmas. Ever! worden gespeeld door Heather Graham (The Hangover), zangeres Brandy Norwood, Jason Biggs (American Pie) en Matt Cedeño (Promised Land). Een prima viertal, op het oog.

Hoe wordt de kerstfilm beoordeeld

Een kerstfilm mag zoetsappig en voorspelbaar zijn, dus recensies moet je eigenlijk niet lezen. Maar we kijken toch even hoe Best. Christmas. Ever! het ervan af brengt. Welnu, de Netflix-film scoort 36% onder filmcritici en 17% onder het publiek op Rotten Tomatoes. Oké, dat vergeten we direct. IMDb is iets positiever gekerstmutst met een rating van 4,5 uit 10.

(Afbeelding: Netflix)

Ach, oordeel zelf. Best. Christmas. Ever! is nu te streamen op Netflix. En je bent niet de enige dat dat gaat doen. Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is er op dit moment wereldwijd geen film die meer wordt gestreamd dan deze nieuwe kerstfilm.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.