Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 23 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

18 nieuwe kerstfilms in 2022 op Netflix, HBO Max en Disney+

Oké, weekend, kerstvakantie, tijd voor de nieuwe kerstfilms van 2022. Een overzicht van de klassiekers van de toekomst die je streamt op Netflix, Disney+ en HBO Max.

Met onder meer een comeback van Lindsay Lohan en Amy Adams, en de eerste kerstfilm van Sex Education-ser Asa Butterfield (Your Christmas or Mine?).

Nieuwe kerstfilms op Netflix in 2022

In 2021 kwamen er maar liefst zeventien nieuwe kerstfilms op Netflix bij. Dit jaar zijn het er iets minder. We lichten de drie meest opvallende nieuwe kerstfilms voor je uit.

Falling for Christmas

Lindsay Lohan heeft haar wilde dagen van seks, drugs en afkickklinieken achter zich gelaten en speelt de hoofdrol in deze nieuwe kerstfilm op Netflix. In de dagen voor kerstmis raakt een pas verloofde jongedame betrokken bij een ski-ongeluk en houdt hier geheugenverlies aan over. Gelukkig wordt ze opgevangen door een knappe eigenaar van de lodge waar ze verblijft. Een hartverwarmende film, waarin Lindsay Lohan bewijst weer helemaal terug te zijn.

Christmas with You

Freddie Prinze Jr. is helemaal terug in deze kerstfilm op Netflix en laat nog altijd de harten van menig vrouw sneller kloppen. Samen met Aime Garcia, bekend van de hitserie Lucifer schittert Freddie in deze hartverwarmende kerstfilm. Garcia speelt een popster die kampt met een burn-out en de rust opzoekt in een klein dorpje. Hier doet ze inspiratie op voor nieuwe muziek en valt ze voor een knappe man.

De Familie Claus 2

My Little Pony: Winter Wishday

The Noel Diary

The Action Pack Saves Christmas

Christmas Full of Grace

Scrooge: A Christmas Carol

How to Ruin Christmas: The Baby Shower

Your Christmas Or Mine?

Nieuwe kerstfilms (en een serie) op Disney+ in 2022

Bovenaan de lijst een kerstfilm waar menig Marvel-filmliefhebber reikhalzend naar uitkijkt.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

We hebben het natuurlijk over The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Dat wordt weer meeleven met Star Lord en zijn kompanen. Zal Groot zijn schattige babyvorm inmiddels hebben ingeruild voor een wat robuustere boom?

Disenchanted

Het langverwachte vervolg op Enchanted (2007) is er eindelijk. Sinds 18 december stream je Disenchanted (onttoverd, als dat een echt woord is) waarin je wederom geniet van superster Amy Adams en Patrick Dempsey. Die laatste kennen we natuurlijk ook als McDreamy uit de hitserie Grey’s Anatomy. Kortom, een ijzersterke cast die ons hopelijk weer flink betovert in deze uitbundige Disney-film.

The Hip Hop Nutcracker

We vervolgen de lijst met kerstfilms op Disney+ met ander soort tovenarij. In The Hip Hop Nutcracker wordt de tijdloze balletvoorstelling De Notenkraker van componist Tsjaikovski in een compleet nieuw jasje gestoken. Een hiphop-jasje, welteverstaan. Geniet van een eigentijdse interpretatie van de klassieke voorstelling met grote namen uit de hiphop-wereld.

The Santa Clauses (serie)

De goedlachse Tim Allen speelt de kerstman al sinds 1995 in achtereenvolgens The Santa Clause 1,2, én 3 en trekt het roodwitte pak gewoon weer uit de kast. Ditmaal schittert hij als kerstman in een miniserie, die de draad weer oppakt na het derde deel uit de franchise. In The Santa Clauses raakt de kerstman op leeftijd en besluit hij dat het tijd is om op zoek te gaan naar een opvolger.

Nieuwe kerstfilms op HBO Max voor kerst 2022

Bovenaan de lijst een langverwachte titel en opvolger van de kerstklassieker A Christmas Story uit 1983.

A Christmas Story Christmas

Nee, geen dubbel woord in de titel. A Christmas Story Christmas leest misschien wat vreemd, maar het is ook dubbel feest met deze kerstfilm. Het is namelijk de opvolger van een klassieker uit 1983, waarin acteur Peter Billingsley nog een kleine jongen speelde. Inmiddels is de beste man een stukje ouder en speelt hij in deze hartverwarmende kerstfilm een vader die zijn kinderen een magische kerst wil geven.

Holiday Harmony

Voor wie een vleugje romantiek zoekt in een kerstfilm is Holiday Harmony de perfecte nieuwe kerstfilm op HBO Max. We volgen Gail, een singer-songwriter die op het punt staat door te breken. Onderweg naar een make-or-break evenement strandt ze met autopech. Gelukkig ontmoet ze klusjesman Jeremy.

A Hollywood Christmas

We blijven in romantische sferen in de lijst met nieuwe kerstfilms op HBO Max. In A Hollywood Christmas wordt een opkomende filmmaker gekoppeld aan een netwerkmanager die dreigt de productie van haar film stop te zetten. En dat laat ze natuurlijk niet zomaar gebeuren.

A Christmas Mystery

A Christmas Mystery – de titel geeft al een tipje van de sluier – draait om een afschuwelijk mysterie: slechts enkele dagen voor kerst raken de kerstbellen zoek! Dit zijn trouwens niet zomaar bellen. Honderd jaar geleden vond een jongetje deze bellen, die het kleine stadje Pleasant Bay voorspoed en vrede bracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.