Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter-serie krijgt Game of Thrones én Succession-DNA

Dat er een nieuwe Harry Potter-serie komt, was al bekend. Nu is de showrunner en uitvoerend producent bekend en dat belooft veel. Niemand minder dan Francesca Gardiner, vooral bekend van Succession, leidt de show. Mark Mylod, bekend van Game of Thrones, is uitvoerend producent.

Verder is er nog niet veel bekend over de serie, los van het bekende verhaal. Wel wordt er al volop gespeculeerd over de cast.

Succession en Game of Thrones-DNA

HBO heeft in samenwerking met Warner Bros. Television Francesca Gardiner (Succession, His Dark Materials) benoemd tot showrunner en uitvoerend producent. Mark Mylod (Succession, Game of Thrones, The Last of Us) is onthuld als uitvoerend producent en regisseur van meerdere afleveringen van de aankomende Harry Potter-serie.

Francesca Gardiner, succession, nieuwe harry potter serie, showrunner, game of thrones, emmy
Francesca Gardiner met haar Emmy voor Succession (Afbeelding: ANP / AP)

De veelbelovende nieuwe show, die momenteel in ontwikkeling is, komt uit op HBO Max. De nieuwe serie wordt een trouwe bewerking van de geliefde Harry Potter-boekenreeks van auteur J.K. Rowling, tevens uitvoerend producent.

Nieuwe Harry Potter-serie: een seizoen per boek

De serie krijgt een nieuwe cast die een verse generatie fans moet betoveren met de personages waar Harry Potter-fans al meer dan 25 jaar van houden. Elk seizoen brengt Harry Potter de avonturen van één specifiek boek naar de streamingdienst, terwijl de originele, klassieke en geliefde films de kern van de franchise blijven.

Mark Mylod regisseur nieuwe harry potter serie met emmy voor succession en game of thrones
Mark Mylod met zijn Emmy voor Succesion (Afbeelding: ANP)

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Succession-heldin Francesca Gardiner. Mark Mylod gaat de afleveringen van de serie produceren en regisseren voor HBO in samenwerking met Brontë Film and TV en Warner Bros. Television. Zowel Gardiner als Mylod wonnen een Emmy met Succession.

Vanaf 2026 op HBO

Eerder dit jaar onthulde Warner Bros.-CEO David Zaslav het grote nieuws dat de Harry Potter-serie in 2026 van start gaat op HBO Max. Ook vertelde hij in diezelfde presentatie over het contact dat hij met J.K. Rowling heeft gehad. De totale serie heeft een geplande tijdspanne van tien jaar. Dat wordt dus een decennium lang genieten van de heerlijke franchise. Durven we de mensen achter Succession en Game of Thrones wel toe te vertrouwen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.