Jana Witteman
Jana Witteman Hebbedingen 27 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste ventilator volgens tests en de prijs valt mee

De zomer heeft haar entree gemaakt in Nederland. Dat betekent goed smeren en op tijd de nodige verkoeling opzoeken. En met stijgende temperaturen buiten kan ook in huis de temperatuur behoorlijk oplopen. In dat geval biedt een ventilator wellicht soelaas. Dit betaal je voor de beste ventilator van 2024, getest door de Consumentenbond.

Niet alleen benieuwd naar ventilatoren, maar ook weten welke zonnebrand je beter wel en niet op je gezicht kunt smeren? Lees in ons eerder verschenen artikel alles over de beste zonnebrand van 2024 (en weet ook direct welke je absoluut niet moet kopen).

Beste ventilator volgens Consumentenbond

Je bent op zoek naar een ventilator, maar welke koop je dan? De ultieme test hoef je gelukkig niet zelf uit te voeren, want dat doen de testexperts van de Consumentenbond namelijk al. Voor de test hebben zij 63 verschillende varianten onder de loep genomen.

Duux Whisper Flex Smart

Bij deze test is er onder andere gekeken naar de kwaliteit van ventileren, het geluid dat het apparaat produceert en het gebruiksgemak van het apparaat. Daarnaast wordt er natuurlijk gelet op de veiligheid. Uit de uitgebreide test is de Duux Whisper Flex Smart als beste ventilator uit de bus gekomen.

Deze ventilator is namelijk vriendelijk voor de oren (maakt dus weinig geluid) en verbruikt relatief weinig stroom. Fijn voor de energierekening, natuurlijk. En hoewel je zou zeggen dat een ventilator ‘gewoon een ventilator is’, kent deze best geteste variant 26 verschillende standen. Wil jij deze in huis halen? Dat kost je 152 euro.

Budget-proof ventilator

Wil jij liever iets minder geld uitgeven aan verkoeling in huis? Dan biedt de Consumentenbond ook een ‘Beste koop’ optie aan.

Honeywell HSF600BE

Dat blijkt de Honeywell HSF600BE, die je koopt voor ongeveer 70 euro (afhankelijk van de kleur lopen de prijzen uiteen). Deze heeft ‘slechts’ 5 verschillende blaasstanden en neemt iets meer ruimte in in huis. Ook maakt deze ventilator net wat meer geluid dan de best geteste blazer. Maar, je betaalt dan ook de helft van de prijs.

Benieuwd of het nu gezond is om met een ventilator aan te slapen, of juist niet? Check het in ons eerder verschenen artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.