Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 15 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 heerlijke films en series die in week 2 op Netflix verschenen

Zoals ieder weekend zetten we vijf lekkere Netflix-films en series op een rij die afgelopen week zijn verschenen. Deze steengoede titels kwamen erbij in week 2 van 2022, inclusief een nieuw seizoen After Life, met Ricky Gervais.

We leven alweer in week 2 van het 2022. De meeste goede voornemens zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Geen probleem; dit collectief falen spoelen we direct weg met een paar steengoede nieuwe Netflix-releases.

Nieuwe films en series op Netflix in week 2

In week 2 een reeks uiteenlopende films en series, voor ieder wat wils. Dit is onze top 5.

1. The Journalist (Original-serie)

Niet alleen Zuid-Koreaanse series scoren goed op Netflix, ook buurland Japan maakt ijzersterke producties, zoals Giri/Haji. De serie The Journalist is een seriebewerking van de gelijknamige Japanse hitfilm uit 2019. Een vrouwelijke journalist die bekend staat als einzelgänger jaagt de waarheid na en dat wordt nou eenmaal niet door iedereen gewaardeerd. Een zenuwslopende thriller die zeker de moeite waard is voor liefhebbers van dit genre.

2. After Life: seizoen 3 (Original-serie)

De Britse komiek Ricky Gervais keert nog één keer terug als weduwnaar Tony in het derde seizoen van After Life. Het verlies van zijn vrouw heeft diepe wonden achtergelaten en Tony heeft nog altijd moeite de draad weer op een normale manier op te pakken. Met een nietsontziende houding en meer dan genoeg cynisme werkt hij zich weer aardig in de nesten. Een dikke aanrader op Netflix voor liefhebbers van series vol zwarte humor.

3. How I Fell in Love with a Gangster (Original-film)

Een heerlijke Poolse gangsterfilm waarin een mysterieuze vrouw terugdenkt aan de opkomst en ondergang van Nikodem ‘Nikos’ Skotarczak, een van de grootste gangsters uit de Poolse geschiedenis.

4. Archive 81 (Original-serie)

Een archivaris wordt ingehuurd om oude videobanden te herstellen en stuit op het werk van een filmmaker en haar onderzoek naar een gevaarlijke cult. De makers hopen met Archive 81 het bovennatuurlijke horrorgenre een nieuwe twist te geven. De serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige horror-podcast. De trailer van deze Netflix-serie belooft veel.

5. This is Not a Comedy (film)

Alles zit tegen in het leven van de Mexicaanse stand-up comedian Gabriel. Totdat zijn beste vriendin hem vraagt spermadonor te worden. Het leven lacht hem weer toe en hij ontmoet ook een meisje dat contact maakt met de kosmos. Een zwartgallige comedy die je aan je lijst met must-see films kunt toevoegen. De film duurt maar 45 minuten, dus hij is zo afgevinkt.

Bekijk hier de films en series die in week 1 van 2022 op Netflix verschenen. Stay tuned voor de releases van week 3!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.