Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 15 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Ricky Gervais vol lof over Nederlandse serie: ‘Nog nooit zo’n goed plot gezien’

Komiek, acteur en regisseur Ricky Gervais heeft in een livestream lovende woorden over voor de Nederlandse serie Klem. Vanuit zijn eigen huis complimenteert hij het sterke plot en ook de acteurs krijgen positieve kritieken. De serie met onder andere Georgina Verbaan en Barry Atsma loopt sinds 2017 en zit inmiddels in zijn derde seizoen.

Klem is samen met Undercover één van de grootste Nederlandstalige successen van dit moment. Ondanks dat de serie niet op Netflix te zien is, keken er vorige week donderdag twee miljoen mensen naar de tweede aflevering van het derde seizoen. 1,25 miljoen van hen deden dit op de ouderwetse manier, namelijk via lineaire televisie. De overige kijkers keken terug via NPO Start.

Ricky Gervais lovend over Klem

Dat er zoveel mensen naar Klem kijken, verbaast Ricky Gervais absoluut niet. De komiek, regisseur en acteur noemt het één van de beste series die hij ooit heeft gezien: “Ik heb nog nooit een plot gezien dat zo goed in elkaar zit.” Verder spreekt hij lovend over de acteerprestaties en de gelaagdheid van de serie. Ook kan hij de subtiele zwarte humor absoluut waarderen.

Dat laatste komt niet als een verrassing. Ricky Gervais staat bekend om zijn harde humor en gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Zo was ook te zien in zijn eigen Netflix Original serie After Live. Hij is een meester op dit gebied, dus de makers van Klem mogen trots zijn op alle complimenten die ze van hem krijgen.

Georgina Verbaan is vol trots

Deze lovende woorden kwamen natuurlijk ook bij de cast van Klem terecht. Vooral Georgina Verbaan was daar ongelofelijk trots op. De actrice deelde de lofzang van Ricky Gervais op Twitter en dankt hem voor de mooie woorden. Wat volgt zijn vele reacties van fans die het volledig eens zijn met de complimenten. Ook acteur Jacob Derwig laat via Twitter weten zich vereerd te voelen en hoopt dat nu ook meer mensen in het Verenigd Koninkrijk gaan kijken.

Klem gaat over de door Barry Atsma gespeelde Hugo Warmond. Hij is een hoge belastingambtenaar die zijn vrouw verloren heeft aan kanker. Dat was een zware periode waarin hij gesteund werd door Kitty, gespeeld door Georgina Verbaan. Zij is helaas niet alleen de moeder van het hartsvriendinnetje van de dochter van Hugo, maar ook de zus van de net vrijgelaten crimineel Marius Milner (Jacob Derwig). Zo komt Hugo in contact met de onderwereld, met alle gevolgen van dien.

Klem zit momenteel in het derde en laatste seizoen. Regisseur Frank Ketelaar liet onlangs in het NRC weten dat het verhaal nu is afgerond. Hij weet dat je als geestelijk vader bereid moet zijn om die beslissing te maken. Ketelaar heeft verteld wat hij wilde vertellen en wil dus niet dat het verhaal verder opgerekt gaat worden. Een moeilijk, maar uiteindelijk wel het beste besluit.

Waar kun je Klem kijken?

Klem is iedere donderdagavond om 21:40 te zien bij BBNVARA. De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen zijn gratis terug te zien via NPO Start. Heb je Klem helemaal gemist en wil je bij het begin beginnen? Dan heb je een NPO Plus account nodig. Daarmee kun je namelijk ook de eerste twee seizoenen bingen. Gelukkig kun je deze streamingdienst prima afsluiten naast Netflix, Amazon Prime en Disney+, want NPO Plus kost slechts 2,95 per maand.

Blijf je toch liever op Netflix? Check dan deze 5 Nederlandse series die je gezien moet hebben 🇳🇱

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ricky Gervais vol lof over Nederlandse serie: ‘Nog nooit zo’n goed plot gezien’
Sluiten