Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix pakt 6 minuten staande ovatie en topscores met nieuwe thriller

David Fincher en Michael Fassbender zijn helemaal terug met een topthriller voor Netflix: The Killer.

Na films als Se7en, Fight Club, Zodiac en Gone Girl weet je dat het tijd is om op te letten wanneer David Fincher een nieuwe film uitbrengt. De 61-jarige regisseur is een grootmeester als het om suspense gaat. Netflix-abonnees kennen Fincher vooral van Mindhunter, de FBI-serie die veel te snel werd beëindigd. Iets wat de filmmaker zelf overigens wel begreep.

Netflix presenteert: The Killer

Afijn, diezelfde abonnees komen binnenkort gelukkig alsnog aan hun trekken. Dit keer niet door FBI-agenten en seriemoordenaars, maar de spanning én moord zit er nog steeds goed in. Michael Fassbender speelt in een nieuwe film genaamd The Killer een gewetenloze, koelbloedige en vooral zeer eenzame huurmoordenaar. Wanneer een klus uit de hand loopt, raakt hij verwikkeld in een internationale klopjacht.

De thriller is gebaseerd op de gelijknamige Franse stripreeks, een begrip onder fans van het genre. Naast Fassbender bestaat de cast van The Killer onder andere uit Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Sala Baker, Sophie Charlotte en Tilda Swinton.

Zes minuten lange ovatie

De Netflix-film ging afgelopen week in première tijdens het Filmfestival van Venetië. Een belangrijk moment, want voor zowel Fassbender als Fincher markeert de film een soort comeback. Naast het iets excentriekere Mank (2020) regisseerde Fincher voor het laatst in 2014 een film voor het grote publiek: Gone Girl. Fassbender is voor het grote publiek sowieso de afgelopen jaren een beetje van de radar verdwenen. De afgelopen acht jaar bestaat op zijn IMDb-profiel vooral uit krappe voldoendes een hiatus van drie jaar.

The Killer Netflix staande ovatie recensie score
(Afbeelding: Netflix)

Daar lijkt nu een einde aan te gaan komen. The Killer kreeg tijdens het prestigieuze filmfestival namelijk een staande ovatie van maar liefst 6 minuten en 45 seconden. Sterker nog: de filmrecensent van The Guardian geeft de misdaadfilm de volle vijf sterren.

“Fincher in fun mode and Fassbender ahem, killing it. Hits the mark,” concludeert Jane Crowther van Total Film. Sowieso merken veel recensenten op dat Fincher enorme lol lijkt te hebben gehad, met als resultaat de pret van een B-film en de executie die je van een Fincher-productie verwacht.

Topscore op Rotten Tomatoes

The Killer heeft op het moment van schrijven na 21 reviews van critici een Rotten Tomatoes-score van 90 procent. Oftewel: negentig procent van alle recensenten beloonde de Netflix Original met een voldoende. Op IMDb heeft de film na 101 beoordelingen een ijzersterke 8.5.

Ja, Michael Fassbender en David Fincher lijken een schot in de roos af te gaan leveren. Gelukkig kun je binnenkort zelf een oordeel gaan vellen: The Killer komt op 10 november uit op Netflix. In de tussentijd al trek in keiharde actie? Check dan ook deze oorlogsfilm van de studio achter John Wick.

The Killer Netflix staande ovatie recensie score
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.