Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe megahit van Netflix heeft de allure van John Wick

Na een zegetocht langs de bioscopen scoort David Fincher nu ook op Netflix een wereldwijde hit met The Killer. Welkom terug, Michael Fassbender! Net als John Wick ook een huurmoordenaar.

Het is eindelijk tijd voor de grote comeback van Michael Fassbender. Waar je de 46-jarige acteur pakweg vijftien jaar geleden nog in topfilm na topfilm kon zien, is zijn IMDb-overzicht de laatste jaren vooral een opsomming aan geflopte en matig scorende titels.

David Fincher schakelt Michael Fassbender in

Doodzonde, want met films als Inglourious Basterds en 12 Years a Slave op zijn CV staat het buiten kijf dat de beste man kan acteren als geen ander. Gelukkig kun je nu op Netflix daar eindelijk weer het bewijs van gaan zien.

Dan hebben we het over de team-up uit je dromen: David Fincher, de man achter Mindhunter, Fight Club, Se7en en talloze andere geprezen projecten, die Fassbender regisseert in een nieuwe thriller, genaamd The Killer. Ook voor Fincher is dat even geleden: Gone Girl uit 2014 was (naast het wat excentriekere Mank uit 2020) zijn laatste grote blockbuster.

Fassbender speelt een eenzame en koelbloedige huurmoordenaar, die na een totaal uit de hand gelopen klus onderdeel wordt van een internationale klopjacht. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Franse stripreeks.

The Killer is een megahit

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: The Killer is in alle opzichten een hit. Dat begon afgelopen september al tijdens het Filmfestival van Venetië, waar de film in première ging. De thriller werd beloond met een staande ovatie van maar liefst bijna zeven minuten.

Daar blijft het niet bij: de recensenten waren ook direct laaiend enthousiast. The Guardian beloonde The Killer met de volle vijf sterren. Vrijwel elke journalist merkte bovendien op dat Fincher en Fassbender vooral een hoop lol lijken te hebben gehad. “Fincher in fun mode and Fassbender ahem, killing it. Hits the mark,” concludeerde Jane Crowther van Total Film.

Netflix scoort The Killer
(Afbeelding: Netflix)

Veel recensenten merken op dat de film daardoor de toegankelijkheid en de entertainment-factor van een smakelijke B-film heeft, met de executie die je van een topregisseur als Fincher mag verwachten. Zalig.

Tegenhanger John Wick scoort op Netflix

Die zegetocht werd begin november vrolijk doorgezet. The Killer was eerder deze maand ook kort in Nederland in de bioscoop te zien. De tussenstand? Een dikke 86 procent op Rotten Tomatoes. Precies evenveel als de eerste John Wick, du dat belooft wat.

Na een kort toertje langs de bioscopen is de film nu ook op Netflix te zien. Ook daar is de comeback van Michael Fassbender een dikke hit: The Killer is vrijdag wereldwijd al het hele weekend de best bekeken film op de streamingdienst geweest, met voorlopig geen concurrent in zicht die de tegenhanger van John Wick van de troon kan gaan stoten. Welkom terug, Fassbender!

The Killer Netflix staande ovatie recensie score
(Afbeelding: Netflix)

Check ook de nieuwe John wick-serie in compleet andere stijl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.