Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult groot apocalyptisch project met cast vol A-sterren

Maak kennis met Leave the World Behind, een nieuw Netflix-project van Sam Esmail, het brein achter Mr. Robot. Met een sterrencast waar je U tegen zegt en een kersverse eerste trailer.

Sam Esmail zette met Mr. Robot één van de beste dramaseries van de afgelopen twintig jaar neer. Een show die met onderwerpen als hacking en privacy eigenlijk nu nog relevanter is dan toen de mindbending finale werd uitgezonden.

Bedenker Mr. Robot is terug

Sindsdien is het vrij stil gebleven vanuit kamp Esmail. Sure, als uitvoerend producent was de 46-jarige Amerikaan betrokken bij de prima dramaseries Gaslit en The Resort, maar de beste man heeft al zo’n vijf jaar niet zelf plaatsgenomen achter het stuur.

Daar komt later dit jaar verandering in. Op 22 november komt namelijk Leave the World Behind naar de bioscopen, een nieuwe thriller-film van Netflix die vervolgens vanaf 8 december op die streamingdienst te zien zal zijn.

Leave the World Behind

Sam Esmail duikt als regisseur weer in thema’s die fans van Mr. Robot zullen bekoren. We hebben het namelijk over een cybersecurity-thriller vol paranoia, met een vleugje rampenfilm. Zeg maar gerust: de cyber-apocalyps.

De synopsis van Netflix verklapt vrij weinig: “De vakantie van een gezin wordt verstoord wanneer ‘s nachts twee vreemdelingen arriveren, op zoek naar op de vlucht voor een cyberaanval die met de minuut angstaanjagender wordt.”

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rumaan Alam, dat door onder andere de New York Times de hemel in is geprezen. Het was in 2021 zelfs één van de favoriete boeken van Barack Obama. Voor zover dat iets zegt.

Verder kun je wat plot betreft het beste niet te veel over het film én het boek opzoeken, want Esmail is een verhaalverteller die je het liefst blanco verrast. Gezien ‘t boek al uit is zijn er een hoop spoilers online te vinden, dus pas op.

Netflix strikt topcast en grote release

Wel kunnen we alvast naar de cast kijken, want damn, die zit tjokvol grote namen. Gaan we: onder andere Ethan Hawke, Julia Roberts, Mahershala Ali en Kevin Bacon spelen een grote rol in Leave the World Behind.

Met de twee exclusieve weken in de bioscoop, een sterrencast en een release in december is het eerste nieuwe project van Sam Esmail sinds tijden duidelijk een release waar Netflix veel van verwacht. Dé high-profile Original-film van december.

Juich niet te vroeg

Hopelijk pakt Leave the World Behind beter uit dan recente Netflix-films zoals Heart of Stone en Reptile. Daarmee werden we er nog eens goed aan herinnerd dat het binnenhalen van grote namen niet automatisch een goede film oplevert. Maar een toptalent als Mahershala Ali onder regie van Sam Esmail? Poah, let’s go!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.