Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 27 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Geld verdienen met het kijken van series? Het kan dankzij Netflix

Mahatma Ghandi zei ooit: doe wat je leuk vindt, en je hoeft nooit meer te werken. Wijze woorden, maar dat is vaak nog niet zo gemakkelijk als het klinkt. Gelukkig is Netflix de beroerdste niet en gaan ze daar verandering in brengen. De streamingdienst komt namelijk met een manier om al serie kijkend bakken met geld te verdienen.

Het enige wat jij moet doen is je ogen goed openhouden voor bugs en andere fouten. Netflix is namelijk bereid om mensen die iets vinden wat niet klopt, rijkelijk te belonen. Dit doen ze al meer dan vijf jaar, maar in het verleden moest je geselecteerd worden om deel te mogen nemen. Sinds kort is deze bughunt open voor iedereen.

Jagen op bugs

De reden waarom ze in het verleden niet iedereen mee lieten doen, is omdat ze het proces eerst wilden optimaliseren. Zo begonnen ze ooit met een kleine groep mensen die op bugs jagen en lieten deze geleidelijk groeien. Dat heeft gewerkt, want nu zijn ze er klaar voor om iedereen toe te laten.

Netflix update week 12: deze toffe series en films kun je nu bekijken

Dat is goed nieuws voor de fanatieke bing-kijkers, want het tegen het lijf lopen van een bug kan behoorlijk lucratief zijn. Afhankelijk van hoe groot het probleem is, kan de beloning oplopen tot ruim twaalfduizend euro. Niet verkeerd, maar het is ook zeker de moeite waard om kleine bugs te melden. Ook hiervoor kun je namelijk al een paar honderd euro krijgen. Gemiddeld betaalt Netflix zo’n duizend euro per bug.

Rijk worden met Netflix

Helaas is de kans klein dat je een bug vindt die een paar duizend euro waard is. Zeker als je niet veel kaas hebt gegeten van programmeren, wordt het waarschijnlijk een lange zoektocht. We raden dan ook niet aan om meteen je baan op te zeggen, maar het kan dus wel lonen om je ogen goed open te houden tijdens het bingen. Wil je meer weten over hoe je al bingend rijk kunt worden? Klik dan hier voor alle voorwaarden of om meteen een bug te melden. Happy hunting!

Netflix thriller ‘The Titan’ is een ijzersterke film over het einde van de mensheid

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.