Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: meeslepende serie over nazi-jagers in Spanje

Maak kennis met Jaguar, een veelbelovende Netflix Original over een groep nazi-jagers in Spanje die nu te streamen is.

Vorig jaar bracht Amazon Prime Video Hunters uit, een serie waarin onder andere Al Pacino op nazi’s jaagde. Dat klinkt fantastisch, maar helaas pakte de serie nou niet bepaald sterk uit.

Jaguar: jagen op nazi’s in Spanje

Op de een of andere manier geldt dat vaak voor films en series met die insteek, ondanks het feit dat er vele waargebeurde verhalen zijn die intrigerend bronmateriaal opleveren.

Nu doet Netflix een poging, met Jaguar. Een Spaanstalige Original waarvan de eerste volledige trailer onlangs verscheen. Jaguar gaat niet over het gelijknamige automerk maar over een groep holocaust-overlevenden die maar één ding willen: gerechtigheid en daarmee wraak.

Niet door de kwaaddoeners om het leven te brengen, nee, door het rechtssysteem zijn ding te laten doen. De overlevenden van concentratiekamp Mauthausen werken samen om ontsnapte nazi’s in Spanje op te sporen. Dat zijn er een hoop, en het team wil ze stuk voor stuk de rechtszaal in slepen.

Jaguar Netflix onthult meeslepende serie over meedogenloze nazi-jagers
🌟 (Afbeelding: Netflix)
Jaguar Netflix onthult meeslepende serie over meedogenloze nazi-jagers
🌟 (Afbeelding: Netflix)

Bekende Netflix-gezichten

De hoofdrol is weggelegd voor Isabel, een vrouw die hoofdzakelijk op één nazi jaagt. Die heet Skorzeny. Een bijzonder meedogenloze beul die tijdens de Tweede Wereldoorlog persoonlijk verantwoordelijk was voor duizenden doden.

Klinkt tof, en de eerste trailer onderstreepte des te meer de potentie van Jaguar. Voor de Netflix-abonnees die vaker Spaanstalige series streamen gaat het bovendien een feest van herkenning worden.

De makers van Jaguar leverden namelijk eerder Velvet af, een serie die zich afspeelt in het Spanje van de jaren vijftig. Ze hebben dus ervaring met het realistisch terugbrengen van die tijd.

Daar houden de linkjes met andere Originals niet mee op. Zo wordt de hoofdrol van Jaguar vertolkt door Blanca Suárez, die eerder speelde in de Netflix Original Cable Girls. Tot slot speelde Óscar Casas eerder in de minder bekende Original Xtremo.

Releasedatum en trailer

Maar goed, terug naar Jaguar. Leuk, al die bekende namen, maar vanaf nu kunnen we gaan ontdekken of dat ook een topserie oplevert. Vanaf nu zijn alle acht afleveringen van het eerste seizoen te streamen op Netflix.

Jaguar Netflix onthult meeslepende serie over meedogenloze nazi-jagers
📺 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.