Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Fantastic Beasts 3 heeft eindelijk een titel en komt opvallend snel uit

De titel van Fantastic Beasts 3 is vanuit het niks bekendgemaakt. We gaan in het geheimzinnige verleden van Dumbledore duiken. Tevens weten we nu wanneer de nieuwe Harry Potter-film uitkomt. Een stuk eerder dan verwacht!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald was aan alle kanten een teleurstelling. Recensenten sabelden de film neer, de bioscoopomzet viel vies tegen en fans bleven vooral met een hoop vragen achter.

Fantastic Beasts 3

Het verhaal van de Harry Potter-prequel is echter nog allesbehalve afgelopen. Er zijn nog een hoop losse eindjes voor Newt Scamander en co, maar normaliter levert elk nieuwe deel in een filmreeks minder op dan de vorige. Na de tegenvallende box office van Fantastic Beasts 2 bezorgt dat Warner Bros. een probleem.

Sterker nog, naar verluidt wil de studio sneller dan gepland Fantastic Beasts afronden, zodat men zo snel mogelijk Harry Potter zelf kan terugbrengen. Zowel in de vorm van nieuwe blockbusters als op streamingdienst HBO Max. Denk aan The Mandalorian, maar dan in de wereld van J.K. Rowling.

Maar goed, dat zijn voorlopig nog geruchten. Wat geen gerucht is, is wanneer Fantastic Beasts 3 uit gaat komen. Aanvankelijk stond de magische blockbuster voor deze herfst op de planning, maar de pandemie en het vertrek van Johnny Depp gooiden roet in het eten.

Releasedatum The Secrets of Dumbledore

Toch komt de film nu eerder dan verwacht. Warner Bros. heeft namelijk aangekondigd dat Fantastic Beasts 3 al op 15 april 2022 uit gaat komen. Tevens is de volledige naam van de film officieel bekendgemaakt: The Secrets of Dumbledore.

De franchise leidt duidelijk naar het beroemde gevecht tussen Albus Dumbledore (Jude Law) en Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) waarnaar J.K. Rowling in haar boeken meermaals verwijst. Een conflict waarvoor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ongetwijfeld verder de basis gaat leggen.

In april gaan we dus ontdekken of Mikkelsen Depp kan evenaren in zijn rol. Een opnieuw gecast personage neerzetten in dezelfde filmreeks is nooit makkelijk, maar als iemand het kan, dan is Mikkelsen het wel.

Elder Wand en geheimen

In de tussentijd is er meer nieuws. Een trailer blijft voorlopig nog uit, maar Warner Bros. heeft wel alvast het officiële logo van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bekendgemaakt. Oplettende fans hebben al een toverstaf gespot in de ‘D’. Wellicht de Elder Wand?

Fantastic Beasts 3
🌟 (Afbeelding: Warner Bros.)

Dumbledore heeft in ieder geval een hoop uit te leggen. The Crimes of Grindelwald eindigde met de grote onthulling dat Credence eigenlijk een broer van de professor is. Iets waar veel fans van schrokken, gezien Dumbledore in de boeken maar één broer en één zus heeft: Aberforth en Ariana.

We gaan dus ongetwijfeld in het geheimzinnige verleden van Dumbledore duiken. Laten we hopen dat de film beter uitpakt dan de vorige. Daar gaan we achter komen op 15 april 2022!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.