Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Dexter onthult welke 4 afleveringen je terug moet kijken voor New Blood begint

Dexter komt terug! Over twee maanden gaat New Blood van start, een miniserie waarin Michael C. Hall opnieuw de seriemoordenaar speelt. Heb je een geheugenopfrisser nodig? De acteur tipt zijn vier favoriete afleveringen van de originele show.

Michael C. Hall kon net zoals de cast van Harry Potter jarenlang niet ontkomen aan vragen over de franchise waarvan hij het gezicht is: Dexter.

Michael C. Hall keert terug als Dexter

De ondertussen 50-jarige acteur heeft onder andere voor Netflix sinds de finale van Dexter ook toffe andere series neergezet, maar voor het grote publiek blijft hij de knuffelbare seriemoordenaar.

Waar Daniel Radcliffe enkel volgens slappe geruchten terug gaat keren als Harry Potter, weten we dat van Michael C. Hall zeker. Althans, dat ie terug gaat keren in Dexter. Na een Game of Thrones-achtig belabberd laatste seizoen krijgt de serie namelijk nog een kans om een bevredigend einde af te leveren. Met de originele showrunner.

Dexter komt namelijk terug, in de vorm van een miniserie die over twee maanden van start gaat in Amerika. Dexter: New Blood. Over een Nederlandse lancering is nog niks bekend, maar gezien de populariteit van de show is dat slechts een kwestie van tijd.

Geheugenopfrisser voor New Blood

De finale van Dexter kwam uit in september 2013. Ondertussen zijn we acht jaar verder, en is de kans aanzienlijk dat je niet meer helemaal scherp hebt wat er ook al weer allemaal in de show gebeurde.

Gelukkig is Michael C. Hall niet te beroerd om je te hulp te schieten. Tegenover Entertainment Weekly raadde hij nieuwkomers aan om Dexter vanaf het begin te checken, voor je aan New Blood begint.

Heb je de originele serie gezien en is een complete rewatch te veel gevraagd, maar heb je wel behoefte aan een geheugenopfrisser?

Vier essentiële afleveringen

Dan raadt Hall aan dat je de onderstaande vier afleveringen nog even opnieuw kijkt voor je aan de aankomende miniserie begint. Het lijkt er meer op dat de acteur zijn favorieten noemt dan dat ze verhaaltechnisch nou zo belangrijk zijn voor New Blood, maar goed.

Voor we ze uitlichten: Dexter staat helaas niet meer op Netflix, maar is wel nog te streamen op Amazon Prime Video.

  • Aflevering 1.01 – “Dexter” – “De pilot-aflevering is echt goed, het is een van mijn favorieten.”
  • Aflevering 1.10 – “Seeing Red” – “Nogmaals, ik raad je aan de afleveringen in volgorde te bekijken, maar in het eerste seizoen is er ook een aflevering waarin Dexter een fundamentele ontdekking doet over zijn afkomst.”
  • Aflevering 3.10 – “Go Your Own Way” – “Ik hou echt van de aflevering in seizoen drie waarin Dexter en Miguel Prado, gespeeld door Jimmy Smits, een confrontatie aangaan op het dak van een gebouw in de stad, en Jimmy Smits maakt een verbazingwekkend gebaar terwijl hij tegen Dexter schreeuwt. Ik weet het niet, dat is me altijd bijgebleven omdat ik er op de eerste rij op zat.’
  • Aflevering 4.12 – “The Getaway” – “Tot slot moet ik wel de finale van seizoen vier zeggen. Als je de show nog niet hebt gezien, zal ik niets meer zeggen dan dat, en nogmaals, ik raad je aan om alle afleveringen te bekijken in de aanloop naar dat, maar je zult zien wat ik bedoel.”

Dexter: New Blood gaat van start op 7 november op het Amerikaanse netwerk Showtime.

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.