Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort nummer 1-hit met topcast in pijnlijk slechte film

Pain Hustlers heeft de Braziliaanse erotische thriller Burning Betrayal van de troon gestoten als best bekeken film wereldwijd. Dit dankzij een supercast, en ondanks de vernietigende recensies.

Eerder schreven we al over de dure Netflix-vloek die ook Pain Hustlers ervaart. Cast vol sterren, beroemde Harry Potter-regisseur, mega-budget, maar het voelt niet als pure cinema. ‘Zelfs de beste ingrediënten kunnen een mislukte taart opleveren’, zou de slogan van de streamingdienst kunnen zijn.

Pain Hustlers op Netflix

Pain Hustlers gaat over een ambitieuze alleenstaande moeder (Emily Blunt) die blut is, maar een kans krijgt in de sales van een farmaceutisch bedrijf. Hoe ver zal ze gaan om van een krachtige nieuwe pijnstiller een succes te maken?

Dat klinkt als een heerlijk plot, dat handenwrijvend al doet denken aan de sterke Netflix-serie Painkiller of Disney+ hit Dopesick. Maar met die verwachtingen in het achterhoofd kom je van een koude kermis thuis. Daar kan een cast met Emily Blunt, Chris Evans, Catherine O’Hara, Andy García en nog meer sterren onder de regie van Harry Potter-regisseur David Yates niets aan veranderen.

Vernietigende recensies

Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is de Netflix Original op dit moment de meest gestreamde film wereldwijd. Maar daarmee houdt het succes ook direct op, kijkende naar de vernietigende recensies.

Wolf of Wall Street-aftreksel van Netflix zet dure vloek voort
Emily Blunt als Liza and Chris Evans als Brenner in Pain Hustlers (Afbeelding: Netflix)

Op Rotten Tomatoes scoort de Netflix-hit een pijnlijk lage score van 23 procent. Als je alle recensies in een mixer gooit, kom je tot deze consensus: ‘Pain Hustlers heeft een aantal geweldige acteurs en een uitgangspunt dat de moeite waard is. Maar een gebrekkige uitvoering doet deze dramatische kijk op de opioïde-epidemie de das om’. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht op Rotten Tomatoes. Iets positiever gemutst is de tendens op IMDb, met een rating van 6,3 uit 10.

Oordeel zelf: Pain Hustlers is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.