Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Braziliaanse erotische Netflix-thriller stoot alle films van de troon

There’s a new hit in town. En wel een erotische thriller uit Brazilië. O Lado Bom de Ser Traída (Burning Betrayal) is de meest gestreamde film op Netflix wereldwijd.

Waar Netflix begon als kuise streaminigdienst, is het tegenwoordig schering en inslag met erotische thrillers. En hoe de kwaliteit ook is, die scoren altijd. Zelfs het Poolse gedrocht 365 Days penetreerde destijds de hitlijsten. Nu een film voor de latin lovers, namelijk stomend staaltje cinema uit Brazilië.

O Lado Bom de Ser Traída (Burning Betrayal)

O Lado Bom de Ser Traída, in het Engels Burning Betrayal (en in het Nederlands ‘brandend verraad’) is een de verfilming van het gelijknamige boek van Sue Hecker. De kern van het verhaal: een accountant ziet het verraad van haar verloofde als een kans voor een seksueel ontwaken.

Dit uiteraard allemaal met gevaarlijke gevolgen, zoals het een erotische thriller betaamt. Verwacht in deze Netflix-film de clichés die daarbij horen en ook helemaal niet erg zijn. Aalgladde latino’s (maar wel met baarden), voluptueuze latina’s, verraad, woede en veel hete bedscènes. Hoofdrollen worden in O Lado Bom de Ser Traída gespeeld door Leandro Lima, Giovanna Lancellotti, Bruno Montaleone en Louise D’Tuani. Die zijn voor ons net zo onbekend als voor jou.

‘Slechte erotische thriller is nieuw genre’

Bij een erotische thriller is het extra interessant wat de filmpers ervan vindt, en een goed beeld daarvan krijg je doorgaans op Rotten Tomatoes. Hoe meer positieve recensies, des te hoger de score. Ware het niet dat er nog maar één recensie binnen is en die bevestigt onze vermoedens.

“De film Burning Betrayal is troep met seks erin. Volgens mij is dat nu een gemarkeerde categorie op Netflix”, schrijft John Serba van Decider. Ook van IMDb word je niet vrolijk. Daar krijgt de erotische thriller een rating van 3,8 uit 10. Of dit iets zegt over het wereldwijde Netflix-publiek, mag je zelf invullen. Feit is het slechte aspect een dergelijke film misschien juist wel extra leuk maakt, net als bij films met rondvliegende haaien in tornado’s het geval is.

O Lado Bom de Ser Traída, Burning Betrayal, netflix, erotische thriller, brazilië
Giovanna Lancellotti als Babi en Leonardo Lima als Marco (Afbeelding: Netflix)

Hoe dan ook, oordeel zelf: O Lado Bom de Ser Traída is nu te streamen op Netflix. Je bent niet de enige. Geen film wordt volgens Flixpatrol op dit moment meer gestreamd in de wereld dan deze erotische thriller vol loeihete clichés.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.