Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

GTA 6: Netflix verwart fans met update over de nieuwe Grand Theft Auto

Alleen al op de Playstation 2 zijn er drie verschillende Grand Theft Auto-games uitgebracht. Het vijfde deel uit de gamefranchise, GTA 5? Die komt uit op drie verschillende generaties consoles. Het contrast kan haast niet groter zijn. Fans vragen zich dan ook al jaren af waar GTA 6 blijft, het onvermijdelijke vervolg.

We hebben op Manners al een halve bijbel aan geruchten volgeschreven, zoals je in ons GTA 6-dossier kunt lezen. Wanhopige gamers springen op elke mogelijke hint.

GTA 6 gaat naar Miami

Zo dook een Twitteraar vorige week bovenop een domeinnaam die uitgever Take-Two Interactive in zijn bezit heeft. Rockstarcartel.com was diezelfde dag nog bijgewerkt, maar verwijst je als je erop klikt meteen door naar en foutpagina.

De conclusie van fans? GTA 6 gaat zich zoals eerder al gespeculeerd werd afspelen in Miami, de drugs capital van de wereld. Ja, puur vanwege het woordje ‘cartel’. Je merkt het al: men is het wachten behoorlijk zat.

Netflix trollt fans

Om het allemaal nog erger te maken kwam daar vorige week ook nog eens een bizarre plottwist bij. Gamers kregen namelijk van een groot bedrijf te horen dat GTA 6 niet lang meer op zich zal laten wachten. Niet van ontwikkelaar Rockstar Games of uitgever Take-Two Interactive, maar van… Netflix.

Netflix Frankrijk, om precies te zijn. Het officiële Franse Twitter-account van het bedrijf plaatste 13 april een opmerkelijke tweet:

Vrij vertaald: “Oftewel, GTA VI komt snel.” Het internet ging, uiteraard, meteen los. Fans die eindelijk meer nieuws dachten te krijgen, kwamen door een volgende tweet van het account echter helaas al snel erachter dat Netflix waarschijnlijk aan het trollen was.

Het einde van de wereld

Nadat een Twitteraar vroeg hoe lang het nog ging duren, antwoordde het officiële account van Netflix Frankrijk “Ergens tussen nu en het einde van de wereld. We gaan het meemaken.”

Daarmee is de komische ondertoon van de originele tweet ook meteen een stuk duidelijker. GTA-fans die eeuwig zeuren om een nieuwe game of Netflix-abonnees die smeken om een nieuw seizoen van hun favoriete serie: wat is het verschil? Dat is waarschijnlijk de grap die het account probeerde te maken. Later antwoordde het Netflix Frankrijk een fan met de opmerking dat een “een game net zoals series een productie is die pas gereed is als het klaar is.” Duidelijk dus.

Ludieke grap

Ja, in die context is het een ludieke grap. Maar met hongerige fans die elke hint bloedserieus nemen moet je toch even twee keer nadenken voor je grappen gaat maken over GTA 6. Het genereren van aandacht voor de streamingdienst is in ieder geval gelukt!

Sommige fans rekenden overigens niet op nieuws over de game, maar over een mogelijke serie of film. Assassin’s Creed, Cyberpunk 2077, Resident Evil, DOTA: Netflix is een waslijst aan grote gamefranchises aan het omtoveren tot serie of film. Een GTA-film of serie zou dan ook geen gekke zet zijn. Voor nu lijkt het in ieder geval enkel bij een simpele grap te blijven.

Trailer: Ryan Reynolds schittert in explosieve ‘GTA-film’ Free Guy

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.