Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Nu beschikbaar: Netflix voegt 8 beroemde films toe

Netflix heeft de afgelopen dagen een flink aantal beroemde films toegevoegd. We zetten 8 aanraders voor je op een rijtje.

Nieuwe films op Netflix

April is aangebroken, wat betekent dat je weer op een hoop nieuwe films en series kunt rekenen. Netflix komt deze maand met maar liefst 77 nieuwe titels, die we hier allemaal op een rijtje hebben staan. Daarvan staan echter nu al 8 grote films online, die je dus nu direct kunt gaan streamen.

Shrek 1 & 2

Netflix heeft flink last van Disney+: de streamingdienst gaat tegen alle verwachtingen in zelfs waarschijnlijk binnen enkele jaren Netflix inhalen. Althans, als je het over absolute abonnee-aantallen hebt. Juist daarom is het zo passend dat Shrek en Shrek 2 naar Netflix komen. De animatiefilms waarmee Dreamworks definitief doorbrak. Een studio die opgericht werd door Jeffrey Katzenberg, de man achter alle grote animatiefilms die deel uitmaken van de Disney-renaissance van de jaren negentig. Nadat hij met ruzie bij die studio vertrok, besloot hij zelf direct met Disney te gaan concurrren. Dan ga je de manier waarop Shrek de draak steekt met (Disney-)sprookjes toch opeens in een ander licht zien…

The Lost World: Jurassic Park

Jurassic Park en Jurassic Park III stonden al op Netflix, maar de tweede film om de een of andere reden niet. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Tijd voor een marathon dus, perfect voor het paasweekend. Het tweede deel is wel meteen het zwakste, maar zeker als onderdeel van de triogie alsnog het kijken waard. The Lost World speelt zich vier jaar na het oigineel af. Men ontdekt dat er nóg een eiland vol dino’s is. Een slap excuus om de eerste film nog eens dunnetjes over te doen, dus.  Gevalletje ‘ze bouwen nog een Death Star!’ Maar vermakelijk is het zeker.

The Big Lebowski

Netflix heeft er met The Big Lebowski weer een echte topfilm bij. Zo’n klassieker die je eens in de zoveeltijd opnieuw wilt kijken. Joel Coen, van de Coen-broers, levert een heerlijke komedie af. De door Jeff Bridges gespeelde Jeffrey Lebowski wordt aangezien voor een miljonair, die nog geld verschuldigd is aan twee mannen. Een misverstand dat tot één van de beste komedies van de afgelopen decennia leidt.

Ronaldo

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Ronaldo is enkel de moeite waard als je echt een groot liefhebber van de voetballer bent. Deze docu is namelijk niet alleen ondertussen verouderd, maar focust ook vooral op het verafgoden van de beste man. Bijna uitsluitend zelfs. Nee, dan zijn er veel betere voetbaldocumentaires op Netflix om je tijd aan te besteden, zoals Pelé. Maar als je een uniek inkijkje in het (privé)leven van Cristiano Ronaldo wilt en niet op kritische vragen rekent, dan is Ronaldo zeker het checken waard.

Raw Deal

We gaan terug naar de glorieuze jaren tachtig, voor de iets minder bekende Arnold Schwarzenegger-film Raw Deal. Hij speelt voormalig FBI-agent Mark Kaminski. Hij is namelijk eruit geschopt vanwege zijn lompe manier van werken. Maar wanneer er een maffia-organisatie opgerold moet worden, kunnen ze maar één iemand bereid vinden: uiteraard hebben we het dan over Schwarzenegger’s personage. Onder een valse naam probeert Kaminski het vertrouwen te winnen van de godfather van de maffia-familie. Heerlijke pure 80’s-fun. Niks meer, niks minder.

Public Enemies

Ook Public Enemies is weer op Netflix te vinden, een ondergewaardeerde misdaadfilm met Johnny Depp en Christian Bale in de hoofdrol. In de jaren dertig van de vorige eeuw wordt Amerika onveilig gemaakt door gangsters die de boel domineren. John Dillinger (Depp) is een bankrover en moordenaar die steeds de plitie voor weet te blijven. Melvin Purvis (Christian Bale) wil daar met de gloednieuwe instantie FBI verandering in brengen…

The Mask of Zorro

Het is twintig jaar geleden dat Zorro in actie kwam, maar het Mexicaanse volk wordt nog steeds onderdrukt. Hij besluit nog een keer in actie te komen. Het is zonde dat Zorro als personage en franchise amper nog leeft. Deze avonturenfilm met Antonio Banderas, Anthony Hopkins en Catherine Zeta-Jones bewijst namelijk dat de volksheld voor uiterst vermakelijke achtbaanritjes kan zorgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.