Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Veelbelovende Netflix-film Mea Culpa onthult cast vol sterren

Er komt een veelbelovende film aan van Emmy- en Oscarwinnaar Tyler Perry, met een cast die overloopt van de sterren. Mea Culpa heet de naderende Netflix Original, waarin onder anderen Destiny’s Child-lid Kelly Rowland meespeelt.

Er zijn weinig acteurs, regisseurs, scenaristen en producers in Hollywood die zo succesvol zijn als Tyler Perry. De miljardair staat niet voor niets op de derde plaats in de lijst met best betaalde entertainers wereldwijd.

Veel filmliefhebbers zullen niet direct een film van Tyler Perry kunnen noemen, maar hij is behoorlijk actief. Na zijn debuutfilm Diary of a Mad Black Woman (2005), waarmee hij 50 miljoen dollar verdiende, bouwde hij een compleet entertainmentimperium op. Zijn meest bekende typetje is Madea, een straatwijze Afro-Amerikaanse vrouw die terugkomt in veel komedies.

Mea Culpa van Tyler Perry op Netflix

Zijn nieuwe Netflix-film is echter geen komedie, maar een serieus verhaal over een strafrechtadvocaat. In zijn ijver partner te worden van een advocatenfirma, neemt het hoofdpersonage een zaak op zich van een artiest die zijn vriendin al dan niet heeft vermoord. Veel meer is nog niet bekend over het plot.

nieuwe film van tyler perry op netflix heet mea culpa en heeft cast vol sterren
Tyler Perry tijdens de première van Black Panther: Wakanda Forever (Afbeelding: ANP)

Na Six Triple Eight, A Fall From Grace, A Madea Homecoming, A Jazzman’s Blues en Adam McKay’s Don’t Look Up (over een cast vol sterren gesproken) is Mea Culpa de zesde Netflix-film waarbij Tyler Perry betrokken is.

Cast met Kelly Rowland en ander sterren

De cast van de film is in ieder geval veelbelovend en gevuld met sterren. Zo is er in Mea Culpa een grote rol weggelegd voor Kelly Rowland, die samen met Beyoncé Knowles en Michelle Williams Destiny’s Child vormde. Naast haar muzikale werk speelde ze door de jaren heen ook in een reeks films en series, waaronder The Curse of Bridge Hollow (2022) en Black Is King (2020).

kelly rowland in black is king, tyler perry, netflix film, cast, mea culpa
Kelly Rowland in Black is King, 2020 (Afbeelding: Disney+)
Trevante Rhodes in moonlight, nieuwe film op netflix van tyler perry heet mea culpa, cast
Trevante Rhodes in Moonlight (Afbeelding: A24)

Een andere grote rol in de veelbelovende Netflix-film wordt vertolkt door Trevante Rhodes. Hem ken je als de volwassen versie van Chiron in de met Oscars bekroonde film Moonlight (2016). Rhodes had ook succes met zijn rol als Tom in Bird Box, de post-apocalyptische filmhit van Netflix uit 2018, met ook Sandra Bullock in de gelederen. Verder spelen onder anderen Sean Sagar (The Gentlemen), Nick Sagar (The Princess Switch) en RonReaco Lee (Nappily Ever After) mee in Mea Culpa. De film is geschreven en wordt geregisseerd door Tyler Perry, een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

Kritiek

Ondanks zijn succes en awards is er ook kritiek op het werk van Tyler Perry. Zo vond regisseur Spike Lee het typetje Madea “verontrustend en verwijzen naar stereotype Blackface-weergaven van zwarte mensen uit de jaren 30 en 40”. Waarop Tyler Perry op zijn beurt weer reageerde. “Ik hou van de films die ik heb gemaakt, omdat ze over mensen gaan waarmee ik ben opgegroeid en die ik vertegenwoordig”, verklaarde hij tegenover People. “Hun verhalen moeten ook verteld worden, stereotype of niet.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.