Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 25 okt 2018

Netflix blockbuster Bird Box is dé thriller die je dit najaar moet bingen

De winter komt eraan! Hét seizoen om lekker met een kop warme chocolademelk onder een dekentje te kruipen en Netflix aan te slingeren. Het is dan ook niet zo gek dat de streamingdienst in die periode met een aantal knallers gaat komen. De meest opvallende is zonder twijfel Bird Box. Een veelbelovende thriller met Sandra Bullock die vlak voor de Kerst op Netflix gaat verschijnen.

Onlangs verscheen de eerste trailer en om eerlijk te zijn werden we behoorlijk verrast, maar dan wel op een positieve manier. In een wereld waarin alles al een keer gedaan is, weet Netflix met een verfrissende nieuwe thriller te komen. Hiervoor mogen ze Susanne Bier bedanken. Deze Deense dame is namelijk het brein achter Bird Box en ze is ook een grote naam in de filmwereld.

Deense Oscarwinnares aan het roer

Eerder won ze namelijk al de Oscar voor beste buitenlandse film. Deze won ze in 2010 met de film In a Better World. Later kreeg ze daar ook nog een Golden Globe voor. Nu komt deze filmmaakster met een film voor Netflix en dat doet ze dus samen met een andere Oscarwinnares, Sandra Bullock. De welbekende en geroemde actrice heeft namelijk de hoofdrol te pakken in Bird Box.

Ben je een echte serial-binger en wil je alles weten wat er speelt op je favoriete streamingdienst? Klik dan hier voor onze nieuwe Netflix podcast: Kijkvoer!

Ze speelt Malorie. Een alleenstaande moeder met twee dochters die een gewoon leven leidt, maar dan breekt de pleuris uit. Opeens wordt de wereld geteisterd door een duistere kracht. Deze laat je grootste angsten zien en kost je meestal het leven. De enige manier om te overleven, is door in de buitenwereld oogcontact te vermijden met de duistere verschijning.

Angstaanjagende thriller met Sandra Bullock

Samen met haar kinderen probeert Malorie een veilige plek te vinden, maar dat moeten ze dus geblinddoekt doen. Hiermee speelt Bird Box perfect in op een aloude horror/thriller regel en dat is dat je het kwaad zo lang mogelijk in het duister moet laten. Je weet niet hoe het kwaad eruit ziet en wat het doet. Hierdoor bouwt de spanning in rap tempo op en blijf je aan de buis gekluisterd.

BIRD BOX | Officiële trailer [HD] | Netflix

Verlies de kans op overleven nooit uit het oog. Kijk #BirdBox op #Netflix vanaf 21 december 2018. De wereldbevolking wordt door een mysterieuze kracht uitgeroeid. Eén ding is zeker: als je het ziet, ga je eraan. Malorie neemt het op tegen het onbekende en vindt liefde, hoop en een nieuw begin, maar verliest alles weer.

Gelukkig staan Sandra Bullock en haar kinderen er niet helemaal alleen voor. Er zijn namelijk ook nog andere overlevenden die de sterrencast vullen. Zo zien we Trevante Rhodes (Moonlight, West World), Sarah Paulson (12 Years a Slave, American Horror Story) en John Malkovich (Being John Malkovich, Con Air).

Bird Box op Netflix

Op 12 november gaat Bird Box in première tijdens AFI Fest. Wij moeten nog wat langer wachten op de film, want hij verschijnt pas 21 december op Netflix. Ook zal Bird Box te zien gaan zijn in een aantal bioscopen. Het is nog niet bekend of daar ook Nederlandse bioscoopzalen bij zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Netflix blockbuster Bird Box is dé thriller die je dit najaar moet bingen
Sluiten