Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Erotische Netlfix-thriller met Oppenheimer-ster scoort atypisch hoog

Een erotische thriller met hoge scores, het bestaat echt! Maak kennis met Fair Play, een gloednieuwe Original die je nu op Netflix kunt streamen. Extra leuk als je Oppenheimer hebt gezien.

Netflix is niet vies van een guilty pleasure. De streamingdienst staat tjokvol B-films met grote namen. Originals die een krappe (on)voldoende scoren op IMDb, maar die toch een groot publiek trekken.

Wéér een erotische thriller op Netflix

Dat geldt al helemaal voor de erotische films en series van het bedrijf. Neem bijvoorbeeld het Poolse 365 Days. Die titel scoorde 0 procent op Rotten Tomatoes, maar Netflix-abonnees lieten zich daar duidelijk niet door tegenhouden. De thriller was tijdelijk wereldwijd de best bekeken film op de streamingdienst. Sex sells.

Maar wat nou als die twee werelden samengaan? Je kunt toch ook een sensuele film neerzetten die wél critici weet te bekoren? Sinds deze week kun je gaan uitvinden of het antwoord op die vraag ‘jazeker’ is.

Recensenten vinden alvast van wel. We hebben het over een nieuwe Netflix Original-film genaamd Fair Play, een erotische thriller met Oppenheimer-ster Alden Ehrenreich en Bridgerton-favoriet Phoebe Dynevor in de hoofdrol.

Netflix-film Fair Play schiet de lucht in

De film, die sinds 6 oktober op de streamingdienst te zien is, maakte dit jaar tijdens het Sundance Filmfestival op daverende wijze zijn debuut. Aanwezige critici waren zeer lovend, met een dikke 90 procent op Rotten Tomatoes als resultaat. Al snel ontstond er een pittige biedingsoorlog, die Netflix dus uiteindelijk won.

fair play, netflix, erotische thriller, oppenheimer
Alden Ehrenreich als Luke en Phoebe Dynevor als Emily in Fair Play (Afbeelding: Netflix)

Tof, maar waar gaat de erotische thriller eigenlijk over? ‘Een onverwachte promotie bij een meedogenloos hedgefonds duwt de relatie van een pas verloofd stel naar de rand van de afgrond.’ Wat gebeurt er als je keiharde ambitie ten koste gaat van je relatie?

Sexy bloedbad

Verwacht dus ietsje minder 365 Days, en iets meer drama. Maar toch: critici noemen Fair Play een “sexy en sensuele thriller”. “Een vakkundig gekalibreerde thriller die begint met een sexy bloedbad en uitmondt in gendergevechten die zowel listig als explosief zijn”, concludeert Tomris Laffly van Harper’s Bazaar.

Netflix Fair Play thriller erotisch Oppenheimer film
(Afbeelding: Netflix)

Hoge scores, bekende cast, meeslepend thrillerverhaal: wat wil je nog meer? Je kunt nu zelf een oordeel gaan vellen op Netflix. Of check ons lijstje met erotische thrillers die je met een date kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.