Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix onthult nieuwe Bird Box-film en gaat The Walking Dead achterna

Bird Box is terug! Netflix heeft Bird Box Barcelona onthuld, een Spaanstalige spin-off. Zonder Sandra Bullock.

Niet schrikken, maar het is meer dan vier jaar geleden dat Bird Box uitkwam op Netflix. De recensies waren destijds niet mals, maar daar hadden Sandra Bullock en co. geen last van. De horrorfilm groeide namelijk al snel uit tot een megahit. Sterker nog, Bird Box was lange tijd de grootste Netflix-film ooit.

Bird Box Barcelona

Pas in 2021 wist een andere Original Bird Box van de troon te stoten. Don’t Look Up en Red Notice versloegen de film in 2021, waarmee Bird Box nu officieel de op twee na grootste Netflix-film aller tijden is. Nog steeds een prestatie waar je U tegen zegt. Maar ach, vergeet die statistieken, want er is meer Bird Box om naar uit te kijken!

De streamingdienst heeft namelijk zojuist vanuit het niets een trailer en de releasedatum voor een spin-off onthuld: Bird Box Barcelona. Ja, Netflix benut zijn internationale productiehubs opnieuw om een grote franchise van anderstalige spin-offs te voorzien. In Barcelona volgen we niet Bullock die haar kinderen probeert te beschermen tegen monsters die iedereen doden die naar ze kijkt, maar gaan we dus naar Spanje. De insteek is dan ook simpel: wat gebeurde er in Europa tijdens de gebeurtenissen van de originele Bird Box-film?

Netflix dropt trailer

De eerste aankondigingstrailer van Bird Box Barcelona laat vooral beelden uit de eerste film zien, maar geduldige fans worden gelukkig ook al getrakteerd op een voorproefje op de gloednieuwe spin-off. Wat echter vooral goed nieuws is, is het feit dat Netflix ook al heeft verklapt dat Bird Box Barcelona al op 14 juli naar de streamingdienst komt. Al over twee maanden dus, het begin van het zomer-blockbusters-seizoen.

Contrast

Nog even terug naar de trailer: dit keer lijken we niet een gezin te gaan volgen, maar een zakenman, die Sebastien heet. Bovendien krijgen we vooral een stad, Barcelona, te zien. Een groot contrast ten opzichte van de bossen en kleine dorpjes in Bird Box. Hopelijk zorgt de nieuwe insteek inderdaad voor een nieuwe ervaring, in plaats van het herkauwen van hetzelfde trucje. De regie en het script zijn in handen van Alex en David Poster, twee Spaanse filmmakers die eerder voor Netflix de thriller The Occupant afleverden. Een film die met een 6.4 op IMDb en 61 procent op Rotten Tomatoes geen hoogvlieger was.

Netflix onthult nieuwe Bird Box-film en gaat Walking Dead achterna
Bird Box Barcelona (Afbeelding: Netflix)

The Walking Dead achterna

Netflix zal ongetwijfeld The Walking Dead in het achterhoofd hebben, een franchise die ook op basis van een simpel concept een stortvloed aan spin-offs op ons los gaat laten. Een lucratieve manier om abonnees langer aan je te binden. Zeker nu Stranger Things tot een einde komt heeft Netflix meer dan ooit zijn eigen megafranchises nodig.

Een probleem dat een Disney+ bijvoorbeeld amper heeft, dankzij decennia aan franchises zoals Marvel en Star Wars. Kan Bird Box tot een zelfde soort evergreen uitgroeien? Daar gaan we op 14 juli achter komen. What’s next? Bird Box Berlin? Bird Box Amsterdam? Bird Box Tokyo?

ComicBookNews

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.