Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse James Bond-villa is duurste huis op Funda van 2023

Stel je voor: wonen in een villa, je eigen zwembad, een jacuzzi. Je waant je in het leven van James Bond. De duurste villa van 2023 op Funda, die de huizenverkoopsite zelf vergelijkt met een optrekje van 007, heeft het allemaal. En dan nog net iets meer.

Pracht, praal en alles wat tussen kunst en kitsch inzit. Of je er nu van droomt om hier te wonen of dat je ervan smult een kijkje te nemen bij anderen achter de voordeur; we nemen je mee. Overigens hebben we ook goedkopere opties voor een vrijstaande woning op een rij gezet.

James Bond-taferelen aan de Vinkeveense Plassen

Met 1100 vierkante meter vloeroppervlak ligt deze exclusieve villa op een uitgestrekte 10.000 vierkante meter eigen grond aan de Vinkeveense Plassen. Om het allemaal nog net even wat toegankelijker te maken voor de gewone man, is de villa voorzien van een boathouse met guesthouse en een privéstrand van maar liefst 40 meter. Afgemaakt met een extra een beachhouse voor de lange zomers die Nederland rijk is.

Duurste villa op Funda 2023
(Afbeelding: Funda / Christie's International Real Estate)

Voor wie het huis af en toe toch te klein wordt en en bang is dat de muren op hem of haar afkomen, is het een geruststellende gedachte dat je op steenworp afstand van Schiphol woont. Dan kun je de horizon weer even verbreden door de overtocht te maken naar een ander luxe oord.

Kijkje in de duurste Funda-villa van 2023

De villa van James Bond-allure is voorzien van de nodige luxe: een binnenzwembad mét jacuzzi, omringd door een aquarium. Vervolgens word je vanzelf doorgeleid naar het buitenbad – eveneens voorzien van een jacuzzi. Alsof het nog niet genoeg is, kun je na een poolparty de afterparty inzetten in je eigen privéclub.

Duurste villa op Funda 2023
(Afbeelding: Funda / Christie's International Real Estate)

Het duurste huis op Funda van 2023 heeft vier verdiepingen. En mocht je na twee trappen (of een bezoek aan je eigen fitnessruimte) moe zijn, dan kun je altijd nog de lift pakken. De plafonds zijn tot wel 5 meter hoog en alleen al de woonkeuken is groter dan het gemiddelde appartement in Amsterdam: 100 vierkante meter. Met zeven slaapkamers is er genoeg ruimte voor iedereen.

Duurste villa op Funda 2023
Het trappenhuis van de duurste Funda-villa 2023 (Afbeelding: Funda / Christie's International Real Estate)

Deze James Bond-villa – het duurste op Funda van 2023 – is natuurlijk niet gelijk aan een gemiddeld woonhuis in Nederland. Maar voor wie op zoek is naar luxe en ruimte is er goed nieuws: de villa is nog te koop. En voor wie geen 19 miljoen euro op de bank heeft, wegkwijnen bij de foto’s is ook al behoorlijk smullen.

Deze Funda-villa staat voor minder dan gemiddelde huizenprijs te koop

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.