Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe House of Cards’ met Kate Winslet heeft datum en trailer

HBO Max heeft met The Regime de onofficiële opvolger van House of Cards in handen. Vandaag is de datum officieel onthuld van de serie met Kate Winslet in de hoofdrol. Het grote watertanden is begonnen.

Na de misstanden van Kevin Spacey die aan het licht kwamen, stortte het kaartenhuis van zijn carrière in. En dat had ook gevolgen voor de ooit zo populaire serie House of Cards. Zonder de acteur bereikte de Netflix-hit nooit meer de hoge toppen die in de eerste seizoenen probleemloos werden beklommen. Maar de politieke serie The Regime van HBO Max lijkt een waardige vervanger, met sterren voor en achter de camera. Amerika maakt daarbij plaats voor Europa.

Op welke datum komt The Regime naar HBO Max?

De zesdelige HBO Original-miniserie The Regime, met onder anderen Kate Winslet en de Belgische acteur Matthias Schoenaerts, gaat op 4 maart 2024 in première op HBO Max. De serie is geschreven door Will Tracy en geregisseerd door Stephen Frears en Jessica Hobbs.

Matthias Schoenaerts en Kate Winslet in The Regime (Afbeelding: HBO Max)

The Regime speelt zich af binnen de muren van het paleis van een modern Europees regime binnen het jaar dat het ontrafelt. Kate Winslet speelt in de veelbelovende HBO Max-serie de kanselier van de fictieve Centraal-Europese autocratie, maar haar positie wordt bedreigd door binnenlandse onrust.

Trailer nieuwe House of Cards met Kate Winslet

De cast van de Europese tegenhanger van House of Cards bestaat uit indrukwekkende namen. Naast Kate Winslet zijn onder anderen Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton en Hugh Grant te zien. Bekijk in de onderstaande trailer de eerste bewegende beelden.

The Regime is zoals gezegd vanaf 4 maart 2024 te stremen via HBO Max. House of Cards is nog altijd te streamen op Netflix. De schade die de Netflix-serie leed, is overigens verhaald op Kevin Spacey. Lees hier hoeveel zijn wangedrag hem heeft gekost.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.