Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 12 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Kevin Spacey terug in Hollywood met eerste grote rol sinds #metoo

De 62-jarige acteur Kevin Spacey keert terug op het witte doek in de film 12421 – Gateway to the West. Het is de eerste grote productie voor de Amerikaan sinds de #MeToo-schandalen.

Kevin Spacey keert terug in grote screenings in bioscopen. Het is sinds 2017 dat de acteur weer een grote rol aanneemt sinds rechtszaken omtrent onzedelijk gedrag. Hij heeft sinds de beschuldigingen nog wat kleine rollen gespeeld, maar de ster uit onder andere Se7en en The Usual Suspects is feitelijk in vijf jaar tijd amper bezig geweest. Hij speelde onlangs wel een kleine rol in een Italiaanse misdaadfilm, L’uomo Che Disegno Dio.

Opdringerige Kevin Spacey

Kevin Spacey werd vijf jaar geleden aangeklaagd door Star Trek-acteur Anthony Rapp. Hij claimde aangerand te zijn door de American Beauty-acteur toen hij nog slechts 14 jaar oud was. Spacey was op dat moment 26. Daarna volgden ook oud-collega’s met aanklachten vanwege zijn onzedelijke avances.

Kevin Spacey Frank Underwood Netflix
Spacey in House of Cards (Afbeelding: Netflix)

Vanwege de aantijgingen werd Spacey ontslagen van de serie House of Cards. Ook werden zijn scènes in de film All the Money in de World opnieuw geschoten met acteur Christopher Plummer. De acteur heeft sindsdien op een zwarte lijst gestaan en alleen kleine rollen gespeeld zoals ook in The Man Who Drew God.

Nieuwe start met 1242 – GateWay to the West

Nu speelt de verguisde acteur een grote rol in 1242 – GateWay to the West. De film is een Brits-Hongaars-Mongoolse coproductie. Het verhaal draait om Batu Khan, de kleinzoon van de fameuze wereldveroveraar Dzjengis Khan. Laatstgenoemde viel Europa binnen in 1242.

Kevin Spacey heeft een belangrijke rol naast Eric Roberts (o.a. uit The Dark Knight en The Expendables), Christopher Lambert (The Highlander) en Terence Stamp (Last Night in Soho en Superman II). Wanneer 12421 – Gateway to the Westuitkomt, is nog niet bekend.

Lopende zaken

Hoewel Spacey nu weer aan de slag gaat, zijn de aanklachten nog niet ingetrokken. De claim van Anthony Rapp is niet verworpen en lopen er nog altijd 20 anonieme aanklachten tegen hem.

In hoeverre deze lopende kwestie invloed heeft op de rest van de carrière van Casey valt te bezien. Het schieten van 1242 – Gateway to the West begint in ieder geval in oktober in Mongolië en Hongarije.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.