Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin gekelderd naar laagste waarde sinds december 2020

Eerder deze week was er al een vrije val in een vrije val, en nu keldert bitcoin verder. De laagste waarde sinds december 2020 is aangetikt. Naast rentevrees zij problemen rond TerraUSD hiervan een vermoedelijke oorzaak.

Als je geen nerveuze belegger bent, dan weet je wat te doen in deze barre tijden. Zo niet, lees dan in dit artikel wat je vooral niet moet doen als jouw beleggingen minder waard worden.

Bitcoin op laagste waarde sinds december 2020

Het zijn de laatste tijd sowieso rode grafieken in de crypto-markt. Grote cryptomunten als bitcoin en ethereum daalden door problemen bij de stablecoin TerraUSD. Die zakte tot ver onder de dollar omdat er te weinig echt geld tegenover stond. Het idee van een ‘stablecoin’ is juist dat die een stabiele waarde heeft ten opzichte van één andere valuta, of een mandje daarvan.

In de afgelopen 24 uur ging de bitcoin bijvoorbeeld meer dan 14 procent omlaag, blijkt uit cijfers van Coinmarketcap. Dat is een site die de gegevens van veel cryptobeurzen samenvoegt.

Eén bitcoin is nu minder dan 27.000 dollar (omgerekend 25.600 euro) waard. Zo laag stond de digitale munt niet meer sinds december 2020. Ethereum verloor in 24 uur haast 23 procent. Die munt is nu 1.831 dollar waard.

Problemen rond TerraUSD

De problemen rond TerraUSD spelen al enige tijd. Die digitale munt hoort 1 dollar waard te zijn, maar bewoog afgelopen nacht tussen de 20 en 70 dollarcent voor een munt. De partij achter de stablecoin probeert ondertussen zo’n 1,5 miljard dollar op te halen om de TerraUSD te ondersteunen.

Verschillende crypto-investeerders maken zich door de situatie rond TerraUSD weer zorgen over hoe volwassen de cryptomarkt is en hoe zeker hun investeringen zijn. Dat heeft geleid tot de nodige verkopen en sterke koersdalingen.

Is de beer los?

De laagste bitcoin-waarde sinds 2020. Is de beer nu echt los? Raak hoe dan ook niet in paniek, het kan er binnenkort weer heel anders uitzien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.