Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Kevin Spacey is terug met passendste rol sinds American Beauty

Kevin Spacey is terug! Zijn rol in de aanstaande film The Contract is er een die niemand beter kan spelen dan hij. Het is zijn meest passende hoofdrol sinds American Beauty (1999).

Na een reeks ranzige MeToo-gevallen was Kevin Spacey enige tijd persona non grata in de filmwereld. Zonde, want een betere acteur in zijn generatie dan Spacey kunnen we niet zo een-twee-drie opnoemen. Buiten zijn generatie eigenlijk ook niet. We zijn dan ook blij dat hij terug is.

Kevin Spacey als duivel in The Contract

Afgelopen december reisde Kevin Spacey naar Rome, waar de film The Contract werd opgenomen onder leiding van de Italiaanse regisseur Massimo Paolucci. Die ken je misschien nog wel van de film Photoshock uit 2017, maar waarschijnlijk niet.

Kevin Spacey The Contract film
Kevin Spacey bij een van zijn rechtszaken (Afbeelding: ANP)

Photoshock scoorde namelijk een 3 op IMDb op basis van zeven recensies. Maar ach, wat maakt het uit? We hebben Kevin Spacey in een rol die niemand beter kan spelen dan hij. Al deed Al Pacino het ook al eens briljant in de cultklassieker The Devil’s Advocate.

Meest passende hoofdrol sinds American Beauty

Hoewel zijn rol als vieze vader in American Beauty waarschijnlijk het dichtst bij zijn ware aard ligt, is de gedaante waarin Kevin Spacey in The Contract zal verschijnen eveneens op zijn lijf geschreven. Hij speelt de verbitterde engel die ooit omlaag donderde uit de hemel en later Jezus pestte toen die veertig dagen en veertig nachten ronddwaalde in de woestijn. Oftewel: de duivel.

kevin spacey als lester burnham american beauty
Kevin Spacey als vieze vader Lester Burnham in American Beauty (Afbeelding: DreamWorks Pictures)

Of dit al in 2024 gebeurt, weten we niet. Een releasedatum voor The Contract is helaas nog niet bekend. We weten alleen dat alle binnenshots inmiddels geschoten zijn en dat de buitenshots in mei volgen. Gemiddeld duurt het zes tot twaalf maanden voordat er van rauwe footage een afgeronde film is gemaakt. Het zal er dus om spannen.

Nog meer Kevin Spacey in 2024: Peter Five Eight

Kun je niet wachten om Kevin Spacey weer op het doek te zien schitteren? Dan hebben we nog meer goed nieuws.

Er is namelijk ook een andere film met Kevin Spacey in de hoofdrol die op de planken ligt: Peter Five Eight. Hierin zien we Spacey als een stalkende, moordlustige makelaar met een alcoholprobleem. Hier hoef je niet lang meer op te wachten, want Peter Five Eight komt al op 22 maart uit. Na het zien van de trailer kunnen we maar één ding zeggen: welkom terug, formidabele smeerlap.

In de stemming gekomen? American Beauty stream je via Pathé Thuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.