Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Nederlandse muze van Victoria’s Secret

Maak kennis met Vivian Hoorn, een Nederlands model en influencer. Ze siert covers van de grote bladen, loopt voor de grote merken en is binnen bij Victoria’s Secret. Bovendien runt ze haar eigen modemerk.

Ooit hadden we Doutzen Kroes, die niet alleen model was voor Victoria’s Secret, maar als Angel zelfs tot het elitekorps behoorde. Sedertdien is het lingeriemerk een transformatie ondergaan. Tegenwoordig zijn het niet meer alleen modellen met exact dezelfde maat die de lingerie showen, maar vrouwen met alle type lichamen.

Vivian Hoorn in Victoria’s Secret

Ooit vond ze zichzelf lelijk en dik, maar het negatieve deken heeft ze naar eigen zeggen een aantal jaren geleden van zich afgeworpen. Nu is Vivian Hoorn met m623 duizend volgers een succesvol influencer en heeft ze haar eigen kledingmerk Viveh, dat wél verder gaat dan maat 42. Daarbovenop is ze een nieuwe muze van lingeriemerk Victoria’s Secret. Toch wel een mijlpaal.

“Vivian Hoorn is het totale iconische pakket”, schrijft Victoria’s Secret op Instagram, wijzend naar de nieuwe Icon-collectie. Die bestaat uit klassieke lingerie, geshowd door de Angels van weleer. Eerder was het Nederlandse model ook al te zien in verschillende campagnes van Hunkemöller.

Niet het enige Nederlandse model in VS-lingerie

Vivian Hoorn is niet het enige Nederlandse model in het huidige garnizoen van Victoria’s Secret. Maak ook kennis met Imaan Hammam en Jill Kortleve.

Imaan Hammam

het Nederlandse model Imaan Hammam maakte zowel het oude als nieuwe Victoria’s Secret mee. De geboren Amsterdammer, met een Egyptische vader en Marokkaanse moeder, slaat de brug tussen het oude en nieuwe. Lees en bekijk hier meer.

Imaan Hammam, victoria's secret, nederlands model, lingerie, dream angels, 2014, foto
Een persfoto uit de Dream Angels Collection (Afbeelding: Victoria's Secret)

Jill Kortleve

De in Heerlen geboren Jill Kortleve heeft een Nederlandse vader en Surinaamse moeder met Indonesische en Indiase roots. Het Nederlandse model liep in 2020 op de catwalk van Chanel tijdens Paris Fashion Week. Ze was het eerste ‘healthy-size model’ dat dit deed sinds 2010, toen Crystal Renn model stond voor het bedrijf. Destijds werden dergelijke modellen nog plus-size genoemd, een term die alweer gedateerd is. Inmiddels is ze één van de grote gezichten van Victoria’s Secret. Lees en bekijk hier meer.

Maak naast Vivian Hoorn ook kennis met het Nederlandse model dat door Justin Bieber werd ontdekt en nu voor de grote merken en bladen poseert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.