Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Franse 2-euro’s zijn tot 2900 procent meer waard dan 2 euro

Een 2-euromunt is voor Nederlanders niets bijzonders meer. Toch zijn veel 2-euromunten kleine kunstwerkjes. Deze vijf Franse muntstukken hebben een opdruk die niet vaak voorkomen en zijn daardoor meer waard dan 2 euro.

Dat sommige munten meer waard zijn door hun verzamelwaarde, moge inmiddels duidelijk zijn. Zowel Duitse, Belgische als Nederlandse 2 euro’s kunnen meer waard zijn dan de nominale waarde.

Franse 2-euromunten die meer waard zijn dan 2 euro

Ditmaal dus vijf Franse munten die meer waard zijn dan 2 euro. Deze munten kan je zowel op vakantie vinden, maar ook gewoon in Nederland in je spaarpot. Zo’n munt legt in zijn loopbaan enorm veel kilometers af. Nadeel is wel dat gebruikte munten – met krassen – veelal een stuk minder waard zijn dan munten die in perfecte staat verkeren. Desondanks is het leuk om zo’n munt te vinden.

1. Asterix (2019)

Wie kent de stripserie Asterix niet? Het was in 2019 alweer 60 jaar geleden dat de strip voor het eerst uitkwam. Ter ere van deze mijlpaal werd een 2-euromunt geslagen.

2-euromunt, 2 euro, Franse, Frankrijk, meer waard dan
(Afbeelding: ECB)

In totaal kwamen er 310.000 munten in omloop. Het was voor het eerst dat een stripfiguur op een munt werd afgedrukt. De waarde ligt nu rond de 30 euro.

2. Olympische Spelen in Frankrijk (2021)

In 2024 worden de Olympische Spelen gehouden in Parijs. Om alvast op de zaken vooruit te lopen, werd in 2021 al een munt geslagen met dit thema.

2-euromunt, 2 euro, Franse, Frankrijk, meer waard dan
(Afbeelding: ECB)

De oplage van de speciale munt is 510.000. De waarde ligt inmiddels rond de 13 euro. Er zijn waardevollere 2-euromunten, maar deze is alleen qua uiterlijk al mooi om in bezit te hebben.

3. Covid-19 (2020)

In 2020 werd een Franse munt geslagen met als thema ‘Medisch Onderzoek’. De munt is een herinnering aan de Covid-19-pandemie.

2-euromunt, 2 euro, Franse, Frankrijk, meer waard dan
(Afbeelding: ECB)

Er werden 300.000 exemplaren van deze 2-euromunten geslagen. De waarde van de Franse 2-euromunt ligt nu rond de 12 euro. Even goed checken of er geen virus op zit.

4. Verdrag van Rome (2007)

Heb je opgelet tijdens de geschiedenisles, dan zie je wellicht al waar deze munt voor staat. In 2007 was het exact 50 jaar geleden dat het Verdrag van Rome werd gesloten en de Europese Economische Gemeenschap – voorloper van de Europese Unie – vorm kreeg.

Photography of commemorative Euro coins
(Afbeelding: ECB)

De 2-euromunten werden voor verschillende landen geslagen en in verschillende oplages. De Franse editie van de 2-euromunt heeft een waarde van zo’n 5 euro.

5. Frankrijk 2009

Voor de laatste munt geldt hetzelfde al voor de vorige. Voor de tiende verjaardag van de Economische en Monetaire Unie werd een 2-euromunt geslagen voor elk Europees land.

Photography of commemorative Euro coins
(Afbeelding: ECB)

De oplage varieert dus. De Franse 2 euro is zo’n 5 euro waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.