Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 6 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Doutzen Kroes in 1 minuut: Even tot Hier ontleedt model en ‘virologe’

Waar vorige week het kabinetsbeleid in 2,5 minuten werd samengevat, pakte Even tot Hier afgelopen weekend uit met Doutzen Kroes. Het model en ‘virologe’ werd in 1 minuut ontleed door Niels van der Laan en Jeroen Woe.

Even tot Hier beleeft een topseizoen. De kritieken zijn lovend, zelfs Angela de Jong is al wekenlang positief. De show maakt ongeveer hetzelfde los als Zondag met Lubach. Actualiteit wordt met een vlijmscherp oog teruggebracht tot een hapklare en vaak hilarische beschouwing. BN’ers en politici worden niet gespaard, sketches uit de televisieshow gaan dan ook regelmatig viral.

Doutzen Kroes in 1 minuut

Nu dus Doutzen Kroes, die de weg net als zoveel mensen sinds de pandemie een beetje kwijt lijkt te zijn. Het probleem is alleen dat zij 7 miljoen volgers heeft en tamelijk bizarre berichten verspreidt. Ze deelt opmerkelijke theorieën, zelfs dat absurde verhaal over de betrokkenheid van Bill Gates bij het vaccin. Daarbij zegt ze dingen als “ik weet niet zeker of het waar is, maar…” en “ik heb urenlang research gedaan”. Nogmaals: je mag denken wat je wil, maar met zoveel volgers is een beetje échte research over bepaalde theorieën geen overbodige luxe.

Toegegeven: onze samenvatting van Doutzen Kroes tijdens de pandemie is een stuk minder on point dan die ene minuut van Even tot Hier. Bekijk de video hierboven.

Even tot Hier terugkijken

Een andere hilarische sketch tijdens de aflevering was de parodie op het ‘snottebellenbeleid’ op lagere scholen, dat van links naar rechts schuift. Ja, dan is de link met Snollebollekes natuurlijk snel gelegd.

Alleen met de sketches doen we Even tot Hier overigens te kort. Mocht je de aflevering van afgelopen zaterdag (4 december) gemist hebben, dan kun je die hier terugkijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.