Pim Jansen
Pim Jansen Popular Science 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is ‘s werelds mooiste gezicht van 2022 op basis van data

Het Amerikaanse model Jasmine Tookes is door TC Chandler benoemd tot de mooiste vrouw van 2022 in de jaarlijkse lijst The 100 Most Beautiful Faces. Ze is vooral bekend van haar werk als Victoria’s Angel.

Even voor alle duidelijkheid, de jaarlijkse verkiezing van TC Chandler is geen vleeskeuring. “Het is geen populariteitswedstrijd en het gaat niet om het meest sexy lichaam of de beroemdste beroemdheid. We proberen eerder de publieke opinie te informeren en te verbreden in plaats van deze te reflecteren”, aldus de organisatie. In de lijst vind je supersterren, nieuwe sterren, maar ook relatief onbekende modellen.

Jasmine Tookes is de mooiste vrouw van 2022

De lijst met honderd mooiste gezichten is samengesteld op basis van bakken vol data. 15 miljard social media-impressies, 3 miljard likes en shares, miljoenen nieuwsberichten en Google-resultaten en nog veel meer data zijn door de machine gehaald. Daaruit is de 31-jarige Jasmine Tookes gerold als ‘s werelds mooiste vrouw van 2022. Het model volgt de Thaise K-Pop zangeres Lisa Manoban (2021) en de Israëlische militair Yael Shelbia (2020) op.

De runner-up van ‘s werelds mooiste vrouw in 2022 is de Koreaans-Amerikaanse zangeres en actrice Nancy Jewel McDonie. Op nummer drie staat Lalisa Manobal (beter bekend als Lisa), die vorig jaar de positie van Jasmine Tookes bezette. De top 5 wordt compleet gemaakt door de Russische social media-persoonlijkheid Dasha Taran en de Thaise rapper Sitala. De volledige top 100 bekijk je in de bovenstaande video van TC Chandler.

Jasmine Tooks mag op basis van data dan ‘s werelds mooiste vrouw van 2022 zijn, Maxim Magazine denkt daar anders over. Maak kennis met golfster Paige Spiranac, World’s Sexiest Woman Alive van afgelopen jaar. En kijken we naar ons eigen land, dan volgen we de FHM 500, in 2022 gewonnen door Abbey Hoes. Bekijk de fotoshoot hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.